Hulp bij vervoer

U wilt zo lang mogelijk zelfstandig kunnen zijn en reizen. Door leeftijd, ziekte of een beperking kan het nodig zijn dat u hierbij hulp nodig heeft.

Vaak willen mensen in uw omgeving helpen

Denk aan uw partner of inwonende kinderen. Wanneer zij volwassen zijn, kunnen zij u helpen bij het vervoer naar vrienden of boodschappen doen. Maar ook andere familieleden, vrienden en buren kunnen misschien wat voor u betekenen.

Mogelijk kunt u gebruikmaken van diensten in de buurt, zoals de buurtbus, een deelauto of openbaar vervoer. En wist u dat er ook een Dal Vrij 65+ kaart mogelijk is? Ook zijn er vaak vrijwilligersorganisaties die u kunnen helpen.

Meedenkers

Heeft u niemand in uw omgeving die u kan helpen met een vraag dan zijn er cliƫntondersteuners/meedenkers die u kunnen ondersteunen met uw vraag. Klik voor meer informatie op de pagina Cliƫntondersteuner.

Vervoer buiten de regio met Valys

Voor inwoners met een mobiliteitsbeperking die sociaal-recreatieve uitstapjes buiten de eigen regio willen maken is er Valys. Meer informatie vindt u op de website van Valys: valys.nl.

Regiotaxi-Oosterschelderegio

Voor mensen met een mobiliteitsbeperking die geen gebruik kunnen maken van eigen vervoer of openbaar vervoer is de Regiotaxi-Oosterschelderegio.

De Regiotaxi biedt vervoer van deur tot deur binnen een straal van 30 kilometer en een maximum van 2000 km per jaar. Ook de Regiotaxi is bedoeld voor sociaal-recreatief vervoer.

Groepsreizen voor mensen met een beperking of het vervoer naar werk worden niet toegelaten voor het vervoer met de Regiotaxi. Hiervoor zijn andere voorzieningen te vragen bij het UVV of voor groepsreizen bij zorgaanbieders van de Wet langdurige zorg. Het vervoer wordt uitgevoerd met taxi's of taxibusjes. De busjes zijn ingericht voor het vervoer van rolstoelgebruikers. Meer informatie vindt u op de website van de Regiotaxi: regiotaxi-oosterschelde.nl.

Indicatie nodig

Voor het gebruik van de Regiotaxi heeft u een indicatie nodig en kunt u een melding maken bij het loket Samenleving & zorg.

U heeft hulp nodig met uw vraag

Wanneer het u niet lukt om uw vraag zelfstandig op te lossen kan u een melding maken bij de gemeente. Dit mag u zelf doen, maar iemand anders mag het ook voor u doen. Bijvoorbeeld een familielid of mantelzorger. Meer informatie over het maken van een melding vindt u op de pagina Aanmelden voor Wmo ondersteuning.