Toegankelijkheid

Deze verklaring is bijgewerkt op 28-08-2020 en passen we aan bij nieuwe ontwikkelingen.
De volledige verklaring kunt u lezen in het register van toegankelijkheidsverklaringen.

Iedereen moet de website van gemeente Schouwen-Duiveland gemakkelijk kunnen vinden, gebruiken en bekijken. Dit voor bezoekers die slechtziend, blind of doof zijn, of bijvoorbeeld kleurenblind of dyslectisch. Maar ook mensen die niet zo vaardig zijn op het internet en mensen die minder goed Nederlands spreken zijn gebaat bij een toegankelijke website.

De gemeente Schouwen-Duiveland besteedt veel aandacht aan de toegankelijkheid en het gebruiksgemak van de website. Deze verklaring geldt voor de website(s):

Verklaringen en Testresultaten

28-08-2020 -  Volledige verklaring schouwen-duiveland.nl
24-11-2020 – Testresultaat automatische controle schouwen-duiveland.nl

11-10-2018 -  Toegankelijkheidsverklaring werkenbijgemeenteschouwen-duiveland.nl

27-08-2020 – Testresultaat automatische controle afvalkalender.schouwen-duiveland.nl

01-08-2020 – Verklaring Zaaksysteem.nl over toegankelijkheid mijn.schouwen-duiveland.nl

18-11-2020 -  Toegankelijkheidsverklaring schouwenduiveland.raadsinformatie.nl

Aanpak om de toegankelijkheid van onze website te bevorderen

De gemeente Schouwen-Duiveland doet het volgende om de website(s) zo toegankelijk mogelijk te maken:

  • Automatische toetsen: Onze website wordt wekelijks automatische getoetst met SiteImprove.
  • Werkprocessen: Toepassing van de richtlijnen DigiToegankelijk/WCAG 2.1 is een vast onderdeel binnen de werkprocessen van de site (redactie, beheer, doorontwikkeling).
  • Interne controle vóór publicatie: Onze redactie toetst vóór publicatie de content zoveel mogelijk op toegankelijkheid.

Verbeteringen

Om digitaal toegankelijk te zijn werken we ook aan:

  • Begrijpelijke taal.
  • Het terugdringen van PDF’s en het bieden van toegankelijke alternatieven.
  • Op de websites die vermeld staan onder ‘overige websites in beheer bij de gemeente Schouwen-Duiveland’ is niet alle informatie goed toegankelijk. De gemeente werkt er aan om ook op deze websites de de informatie toegankelijk aan te bieden. In 2021 gaan we aan de slag om ook deze sites toegankelijk te maken. Het streven is dat dit voor eind 2021 is afgerond.

Pdf’s

Wij werken aan het toegankelijk maken van onze pdf-documenten. Vanaf 23 september 2019 bieden wij nieuwe pdf’s zoveel mogelijk toegankelijk aan. Hebt u problemen met een ontoegankelijke pdf? Neem dan contact op via het contactformulier.

Archief websites

Oude versies van pagina’s, documenten en teksten van de website blijven vanuit een archieffunctie beschikbaar, via pagefreezer.gemeente_schouwen-duiveland. Als u informatie uit het archief wilt gebruiken die voor u niet toegankelijk is, kunt u via het contactformulier met ons opnemen.

Probleem met de toegankelijkheid van deze website?

Als u ondanks de maatregelen die wij al hebben genomen een toegankelijkheidsprobleem ervaart op onze website, laat het ons dan weten via het contactformulier.