Plannen ter inzage

Bouwplannen

U kunt nieuwe bouwplannen zien in de weekkrant Wereldregio. U kunt de nieuwe bouwplannen ook op deze website vinden.

Bent u het niet eens met een bouwplan? Dan kunt u het volgende doen:

  • Hebben we een vergunning verleend? Bent u het er niet mee eens? Dan kunt u hier bezwaar tegen maken.
  • Is er wel een plan maar nog geen vergunning? Dan hebben we het over een voorgenomen besluit. U kunt nog geen bezwaar maken. In dat geval kunt u een zienswijze indienen. Een zienswijze is een mening over een voorgenomen besluit van de gemeente. In een zienswijze beschrijft u waar u het niet mee eens bent, en waarom dat is.

Om uw bezwaar of zienswijze goed te uit te leggen, kunt u plannen eerst bekijken. Dit noemen we het ‘inzien’ van de plannen.

Wilt u graag weten:

  • welke bouwplannen er in uw omgeving zijn;
  • of we vergunningen verleend hebben;
  • als er plaatselijke regels, bijvoorbeeld verkeersregels, veranderen.

U kunt deze plannen vinden op overheid.nl/berichten-over-uw-buurt(Verwijst naar een externe website).
U kunt ze daar bekijken en uzelf daar ook aanmelden voor een e-mailservice. Als u zich aangemeld hebt voor de e-mailservice krijgt u nieuwe berichten over uw buurt doorgestuurd. U krijgt ongeveer 1 keer per week een e-mail met nieuwe berichten.

Omgevingsplan en ruimtelijke regels

In het omgevingsloket kunt u het omgevingsplan van de gemeente Schouwen-Duiveland bekijken. Via regels op de kaart in het omgevingsloket kunt u een locatie aanklikken en direct zien welke regels daar gelden voor de fysieke leefomgeving, zoals bouwen, gebruik en milieu. Via het omgevingsloket kunt u ook ontwerpwijzigingen van het omgevingsplan bekijken. Verder zijn ook andere besluiten en plannen die invloed hebben op de fysieke leefomgeving in te zien. Bekijk het omgevingsloket(Verwijst naar een externe website).

De volgende plannen liggen ter inzage

Hieronder het overzicht:

Kennisgeving Ontwerp-onteigeningsbeschikking tot aanwijzing van onroerende zaken ter onteigening in de gemeente Schouwen-Duiveland die nodig zijn voor het onteigeningsplan Hoogspanningsstation Zierikzee, in de gemeente Schouwen-Duiveland.

Ontwerp-onteigeningsbeschikking

Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Schouwen-Duiveland deelt mee dat, ingevolge artikel 16.33d, eerste lid van de Omgevingswet, een ontwerp-onteigeningsbeschikking met de daaraan ten grondslag liggende stukken ter inzage zal worden gelegd. De ontwerp-onteigeningsbeschikking wijst onroerende zaken ter onteigening aan die nodig zijn voor de realisatie van het hoogspanningsstation, kabeltracé en bijkomende werken in de gemeente Schouwen-Duiveland.

Terinzagelegging

Op de voorbereiding van een onteigeningsbeschikking is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. De ontwerp-onteigeningsbeschikking met bijlagen en de bijbehorende stukken kunnen vanaf 23 juni 2025 tot en met 4 augustus 2025 tijdens openingstijden worden ingezien op de volgende locatie: gemeentehuis Schouwen-Duiveland, Laan van St. Hillaire 2, 4301 SH Zierikzee. Daarnaast kunt u de stukken downloaden (zip, 8 MB).

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen binnen bovengenoemde termijn mondeling of schriftelijk zienswijzen over de ontwerp-onteigeningsbeschikking naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingebracht bij:

  • De gemeenteraad van Schouwen-Duiveland, Laan van St. Hilaire 2, 4301 SH, Zierikzee.

Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met

Hoorzitting

In het kader van deze procedure is een hoorzitting gepland. Deze is uitsluitend bedoeld voor degenen die in hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt dat zij gebruik willen maken van de mogelijkheid om te worden gehoord.

  • Deze hoorzitting vindt plaats op dinsdag 12 augustus 2025, tussen 13.00 en 14.00 uur, locatie Laan van St. Hilaire 2, 4301 SH, Zierikzee.

Hiervoor wordt nog een afzonderlijke uitnodiging verzonden.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schouwen-Duiveland maken bekend dat zij een wijziging van het omgevingsplan voorbereiden. Dit doen zij op basis van artikel 16.29 van de Omgevingswet en artikel 10.2, lid 1 van het Omgevingsbesluit. De wijziging wordt voorbereid met behulp van een zogenoemde Tijdelijke Alternatieve Maatregel (TAM-IMRO). De wijziging ziet op het perceel aan de Middenweg 13 te Nieuwerkerk, kadastraal bekend als gemeente Duiveland, sectie F, nummer 373.

Voorgenomen wijziging

Aan de Middenweg 13 te Nieuwerkerk is sprake van bedrijfsterrein in gebruik bij CVEL, een machinecoöperatie/loonbedrijf. Op het terrein is een bedrijfsloods aanwezig. Het voornemen is om achter de bestaande bedrijfsloods een tweede bedrijfsloods te realiseren. In het kader van deze ontwikkeling is het noodzakelijk om de juiste gebruiksfunctie voor het gehele perceel te verkrijgen, omdat de nieuwbouwloods niet past binnen het geldende planologische regime.

Daarom wordt er gewerkt aan een wijziging van het omgevingsplan, zodat de functie verandert naar ‘Agrarisch’ en de bouw van de tweede bedrijfsloods mogelijk wordt gemaakt. Om de wijziging van het Omgevingsplan van Schouwen-Duiveland mogelijk te maken, wordt qua techniek gebruik gemaakt van een Tijdelijke Alternatieve Maatregel (TAM). Een TAM-omgevingsplan is een wijziging van het omgevingsplan met de inhoud van de Omgevingswet maar nog met de oude techniek (IMRO) van bestemmingsplannen. Gebruik wordt gemaakt van het Informatie Model Ruimtelijke Ordening (IMRO). Het TAM-Omgevingsplan dat wordt voorbereid, betreft een los hoofdstuk ‘22c’ dat na vaststelling deel uitmaakt van het Omgevingsplan Schouwen-Duiveland. Met de voorgenomen wijziging wordt dus niet de structuur van het definitieve deel van het omgevingsplan gewijzigd.

Participatie

In het TAM-omgevingsplan wordt een hoofdstuk participatie opgenomen waarin nader wordt beschreven hoe belanghebbenden, zoals burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere bestuursorganen bij de voorbereiding betrokken zijn.

Nog geen stukken ter inzage

Dit is uitsluitend een kennisgeving van het voornemen om een wijziging van het omgevingsplan voor te bereiden. In dit stadium van de procedure liggen er geen stukken ter inzage. Ook is er nog geen gelegenheid tot het indienen van zienswijzen of advies. In een later stadium wordt het ontwerp van de wijziging van het omgevingsplan 6 weken ter inzage gelegd. Op dat moment kunt u een zienswijze indienen. Zodra die procedure start, vindt een nieuwe publicatie plaats.

Vragen of informatie

Hebt u vragen? Stel ze dan via Vraag aan de gemeente. U kunt ook bellen naar telefoonnummer (0111) 452 111(Verwijst naar een telefoonnummer). Wilt u op de hoogte blijven van het plan en wanneer deze in procedure gaat? Dan kunt u zich aanmelden voor de officiële bekendmakingen van de gemeente Schouwen-Duiveland.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schouwen-Duiveland maken bekend dat zij een wijziging van het omgevingsplan voorbereiden. Dit doen zij op basis van artikel 16.29 van de Omgevingswet en artikel 10.2, lid 1 van het Omgevingsbesluit. De wijziging wordt voorbereid met behulp van een zogenoemde Tijdelijke Alternatieve Maatregel (TAM-IMRO). De wijziging ziet op de percelen aan de Kloosterweg 8 te Noordgouwe, kadastraal bekend als gemeente Brouwershaven, sectie H, nummers 872, 871, 818, 816 en 532 (deels) en daarnaast de percelen aan de Dillingsweg 20 en 24 te Sirjansland, kadastraal bekend als gemeente Duiveland, sectie H, nummers 1158, 981, 1157, 826, 484, 991, 1189, 954 en 1188.

Voorgenomen wijziging

Aan de Dillingsweg 20 en 24 zijn glasopstanden en een tweetal bedrijfswoningen ten behoeve van een glastuinbouwbedrijf planologisch toegestaan. De bedrijfsactiviteiten aan de Dillingsweg 20 en 24 zijn inmiddels beëindigd en de glasopstanden en de bijbehorende bedrijfsmatige voorzieningen zijn gesaneerd. De initiatiefnemer wenst om de bedrijfswoning aan de Dillingsweg 24 voor reguliere woondoeleinden te blijven gebruiken.

De planologische rechten voor het oprichten van kassen worden planologisch van het perceel verwijderd. Deze rechten, voor het oprichten van kassen, worden ingezet om de glasopstanden aan de locatie aan de Kloosterweg 8 in Noordgouwe uit te kunnen breiden. Aan de Kloosterweg is het agrarisch bedrijfsperceel van een glastuinbouwbedrijf gelegen. Ter plaatse zijn teeltkassen, hemelwatersilo’s, een bedrijfswoning en bijbehorende bebouwing en voorzieningen aanwezig. De eigenaar van het glastuinbouwbedrijf op deze locatie beoogt om de kassen uit te breiden.

In het kader van deze ontwikkeling is het noodzakelijk om het Omgevingsplan van Schouwen-Duiveland te wijzigen. Om de wijziging van het omgevingsplan mogelijk te maken, wordt qua techniek gebruik gemaakt van een Tijdelijke Alternatieve Maatregel (TAM). Een TAM-omgevingsplan is een wijziging van het omgevingsplan met de inhoud van de Omgevingswet maar nog met de oude techniek (IMRO) van bestemmingsplannen. Gebruik wordt gemaakt van het Informatie Model Ruimtelijke Ordening (IMRO). Het TAM-Omgevingsplan dat wordt voorbereid, betreft een los hoofdstuk ‘22d’ dat na vaststelling deel uitmaakt van het Omgevingsplan Schouwen-Duiveland. Met de voorgenomen wijziging wordt dus niet de structuur van het definitieve deel van het omgevingsplan gewijzigd. 

Participatie

In het TAM-omgevingsplan wordt een hoofdstuk participatie opgenomen waarin nader wordt beschreven hoe belanghebbenden, zoals burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere bestuursorganen bij de voorbereiding betrokken zijn.

Nog geen stukken ter inzage

Dit is uitsluitend een kennisgeving van het voornemen om een wijziging van het omgevingsplan voor te bereiden. In dit stadium van de procedure liggen er geen stukken ter inzage. Ook is er nog geen gelegenheid tot het indienen van zienswijzen of advies. In een later stadium wordt het ontwerp van de wijziging van het omgevingsplan 6 weken ter inzage gelegd. Op dat moment kunt u een zienswijze indienen. Zodra die procedure start, vindt een nieuwe publicatie plaats.

Vragen of informatie

Hebt u vragen? Stel ze dan via Vraag aan de gemeente. U kunt ook bellen naar telefoonnummer (0111) 452 111(Verwijst naar een telefoonnummer). Wilt u op de hoogte blijven van het plan en wanneer deze in procedure gaat? Dan kunt u zich aanmelden voor de officiële bekendmakingen van de gemeente Schouwen-Duiveland.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schouwen-Duiveland maken bekend dat zij een wijziging van het omgevingsplan voorbereiden. Dit doen zij op basis van artikel 16.29 van de Omgevingswet en artikel 10.2, lid 1 van het Omgevingsbesluit. De wijziging wordt voorbereid met behulp van een zogenoemde Tijdelijke Alternatieve Maatregel (TAM-IMRO). De wijziging ziet op het perceel naast Kapelleweg 23 in Looperskapelle (Scharendijke) kadastraal bekend als gemeente Middenschouwen, sectie H, nummer 1018.

Voorgenomen wijziging

Op de betreffende locatie wordt een schurencomplex gesloopt. In plaats daarvan komen er twee nieuwe vrijstaande levensloopbestendige woningen. Op dit moment heeft het perceel de functie ‘agrarisch’. Wonen is daar nu nog niet toegestaan. Daarom wordt er gewerkt aan een wijziging van het omgevingsplan, zodat de functie verandert naar ‘Wonen’ en de bouw van de woningen mogelijk wordt.

Om de wijziging van het Omgevingsplan Schouwen-Duiveland mogelijk te maken, wordt qua techniek gebruik gemaakt van een Tijdelijke Alternatieve Maatregel (TAM). Een TAM-omgevingsplan is een wijziging van het omgevingsplan met de inhoud van de Omgevingswet maar nog met de oude techniek (IMRO) van bestemmingsplannen. Gebruik wordt gemaakt van het Informatie Model Ruimtelijke Ordening (IMRO).

Het TAM-Omgevingsplan dat wordt voorbereid, betreft een los hoofdstuk ‘22a’ dat na vaststelling deel uitmaakt van het Omgevingsplan Schouwen-Duiveland. Met de voorgenomen wijziging wordt dus niet de structuur van het definitieve deel van het omgevingsplan gewijzigd.

Participatie

In het TAM-omgevingsplan wordt een hoofdstuk participatie opgenomen waarin nader wordt beschreven hoe belanghebbenden, zoals burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere bestuursorganen bij de voorbereiding betrokken zijn.

Nog geen stukken ter inzage

Dit is uitsluitend een kennisgeving van het voornemen om een wijziging van het omgevingsplan voor te bereiden. In dit stadium van de procedure liggen er geen stukken ter inzage. Ook is er nog geen gelegenheid tot het indienen van zienswijzen of advies. In een later stadium wordt het ontwerp van de wijziging van het omgevingsplan 6 weken ter inzage gelegd. Op dat moment kunt u een zienswijze indienen. Zodra die procedure start, vindt een nieuwe publicatie plaats.

Vragen of informatie

Hebt u vragen? Stel ze dan via Vraag aan de gemeente. U kunt ook bellen naar telefoonnummer (0111) 452 111(Verwijst naar een telefoonnummer). Wilt u op de hoogte blijven van het plan en wanneer deze in procedure gaat? Dan kunt u zich aanmelden voor de officiële bekendmakingen van de gemeente Schouwen-Duiveland(Verwijst naar een externe website)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schouwen-Duiveland maken bekend dat zij een wijziging van het omgevingsplan voorbereiden. Dit doen zij op basis van artikel 16.29 van de Omgevingswet en artikel 10.2, lid 1 van het Omgevingsbesluit. De wijziging wordt voorbereid met behulp van een zogenoemde Tijdelijke Alternatieve Maatregel (TAM-IMRO). De wijziging ziet op het perceel Molenweg 2 – Burgemeester van der Havestraat 1 in Oosterland, kadastraal bekend als gemeente Duiveland, sectie B, nummer 690 en 691.

Voorgenomen wijziging

De locatie Molenweg 2 heeft momenteel een bedrijfsfunctie. Door dit plan wordt ter hoogte van de bestaande dienstwoning de aanduiding ‘bedrijfswoning’ opgenomen. Het perceel behorende bij de locatie Burgemeester van der Havestraat 1 heeft momenteel een bedrijfsfunctie. Door dit plan wordt de functie van het perceel gewijzigd naar een woonfunctie, zodat de bestaande bedrijfswoning omgezet kan worden naar een reguliere burgerwoning.

Om de wijziging van het Omgevingsplan Schouwen-Duiveland mogelijk te maken, wordt qua techniek gebruik gemaakt van een Tijdelijke Alternatieve Maatregel (TAM). Een TAMomgevingsplan is een wijziging van het omgevingsplan met de inhoud van de Omgevingswet maar nog met de oude techniek (IMRO) van bestemmingsplannen. Gebruik wordt gemaakt van het Informatie Model Ruimtelijke Ordening (IMRO).

Het TAM-Omgevingsplan dat wordt voorbereid, betreft een los hoofdstuk ‘22b’ dat na vaststelling deel uitmaakt van het Omgevingsplan Schouwen-Duiveland. Met de voorgenomen wijziging wordt dus niet de structuur van het definitieve deel van het omgevingsplan gewijzigd.

Participatie

In het TAM-omgevingsplan wordt een hoofdstuk participatie opgenomen waarin nader wordt beschreven hoe belanghebbenden, zoals burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere bestuursorganen bij de voorbereiding betrokken zijn.

Nog geen stukken ter inzage

Dit is uitsluitend een kennisgeving van het voornemen om een wijziging van het omgevingsplan voor te bereiden. In dit stadium van de procedure liggen er geen stukken ter inzage. Ook is er nog geen gelegenheid tot het indienen van zienswijzen of advies. In een later stadium wordt het ontwerp van de wijziging van het omgevingsplan 6 weken ter inzage gelegd. Op dat moment kunt u een zienswijze indienen. Zodra die procedure start, vindt een nieuwe publicatie plaats.

Vragen of informatie

Hebt u vragen? Stel ze dan via Vraag aan de gemeente. U kunt ook bellen naar telefoonnummer (0111) 452 111(Verwijst naar een telefoonnummer). Wilt u op de hoogte blijven van het plan en wanneer deze in procedure gaat? Dan kunt u zich aanmelden voor de officiële bekendmakingen van de gemeente Schouwen-Duiveland(Verwijst naar een externe website)

Volgens artikel 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) maken burgemeester en wethouders van de gemeente Schouwen-Duiveland bekend dat zij een omgevingsvergunning verlenen voor de activiteiten ‘bouwen’, 'uitweg', en ‘handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening’ met toepassing van artikel 2.12 lid 1, sub a onder 3º Wabo voor het realiseren van twee woningen op het adres Burghse Ring 21/21a te Burgh-Haamstede.

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen en bijbehorende stukken hebben vanaf 6 januari 2025 tot en met 17 februari 2025 6 weken ter inzage gelegen. Er zijn zeven zienswijzen ingediend.

U kunt de definitieve beschikking tot het verlenen van de omgevingsvergunning, met de stukken die erbij horen, vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl (vanaf 1 januari 2024 geldt de Omgevingswet, u wordt bij bezoek van de site doorverwezen naar het Omgevingsloket.). Daarnaast kunt u de stukken downloaden (zip, 24 MB).

Tegen dit besluit kan vanaf 19 mei 2025 tot en met 30 juni 2025 beroep ingesteld worden bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team bestuursrecht, postbus 90006, 4800 PA Breda, door:

  • Belanghebbenden die zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerpbesluit;
  • Belanghebbenden die bezwaar hebben tegen wijzigingen die bij het verlenen van de omgevingsvergunning ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;
  • Belanghebbenden die redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerpbesluit.

Tegelijk met of na het indienen van een beroepschrift kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team bestuursrecht, postbus 90006, 4800 PA Breda.