Afvalinzameling

Het verwerken van restafval kost veel geld en is slecht voor het milieu. Restafval is het afval wat in de grijze rolemmer gaat. Ander afval levert juist geld op omdat het opnieuw gebruikt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan plastic, drankkartons of metaal. 

Hoe minder restafval u hebt, hoe minder vaak u uw grijze rolemmer door ons hoeft te laten legen. Dat zorgt voor minder kosten om het afval te verwerken. Ook is het beter voor het milieu.

Maar u kunt zo ook zelf geld besparen! Want u betaalt voor elke keer dat u uw grijze rolemmer laat legen of restafval in de ondergrondse container stort. Als u dit minder doet hoeft u dus ook minder te betalen.

Tarieven

Hier onder leest u wat u over 2020 betaalt voor de inzameling van huishoudelijk afval.

De tarieven bestaan uit twee delen. Eén deel is een vast jaarbedrag. Het andere deel is een bedrag voor elke keer dat u uw grijze rolemmer laat legen of afval in een ondergrondse container stort. U betaalt geen extra kosten voor het legen van uw GFT (groene) rolemmer of uw rolemmer voor plastic afval en drankkartons (met het oranje deksel).

Wilt u een extra rolemmer? Dan betaalt u daar € 185,91 per jaar voor.

Tarieven 2021

  • Vast bedrag per jaar voor een 1- of 2-persoons huishouden: € 185,91.
  • Vast bedrag per jaar voor een 3- of meer persoons huishouden: € 236,39.
  • Bedrag per keer dat de grijze rolemmer geleegd wordt: € 6,28.
  • Bedrag per storting in een ondergrondse container: € 1,57.
  • Grofvuil ophalen € 92 per m3

In 2021 betaalt u het vaste bedrag. Dus € 185,91 of € 236,39. Ook betaalt u in 2021 het bedrag voor het totaal aantal keer dat u uw grijze rolemmer in 2020 hebt laten legen of restafval in de ondergrondse container hebt gestort. Dit betaalt u met de aanslag gemeentelijke heffingen die u in februari ontvangt.

Het bedrag voor het totaal aantal keer dat u uw grijze rolemmer in 2020 hebt laten legen of restafval in de ondergrondse container hebt gestort, betaalt u met de gemeentelijke heffingen in februari 2021.

Tarieven 2020

U betaalt in februari 2021 het bedrag voor het totaal aantal keer dat uw grijze rolemmer is geleegd of het totaal aantal stortingen in een ondergrondse container. Voor 2020 gelden deze bedragen: 

  • Bedrag per keer dat de grijze rolemmer (restafval) geleegd wordt: € 6,12.
  • Bedrag per storting in de ondergrondse container: € 1,53.

Afvalpas of rolemmer kwijt?

  • Is uw afvalpas kwijt of verloren? Dan betaalt u € 15.
  • Is uw rolemmer kwijt of gestolen? Dan betaalt u € 30,50.

Hebt u een vraag, bent u een rolemmer of tag kwijt of wilt u een extra rolemmer?

Dan kunt u contact opnemen met ons Serviceteam. Dat kan door online een ‘Servicemelding’ te doen.

U kunt het Serviceteam ook bellen op telefoonnummer (0111) 452 111. Ons Serviceteam is op maandag tot en met donderdag bereikbaar van 08.00 tot 17.00 uur en op vrijdag tot 16.00 uur.

Servicemelding Servicemelding