Collectieve ziektekosten verzekering

Medische kosten kunnen soms hoog zijn. Een goede ziektekostenverzekering is dus belangrijk. Maar zo’n verzekering kan duur zijn. Zeker voor mensen met weinig inkomen.

Daarom kunt u via ons een collectieve, aanvullende ziektekostenverzekering bij CZ afsluiten. Dat kan door op de knop hier onder te klikken.

De voordelen van een collectieve zorgverzekering zijn:

  • Korting van CZ op de gemeentepolis.
  • Als gemeente betalen we mee aan uw aanvullende verzekering. Deze vergoeding bedraagt € 20 per maand voor het standaard pakket. Of een vergoeding € 35 per maand voor een extra uitgebreid pakket als u hoge zorgkosten heeft.
  • De zorgverzekeraar accepteert uw aanvraag voor de aanvullende verzekering, hoe uw gezondheid ook is.
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.
  • Aanmelden en overstappen is eenvoudig te regelen.
  • Let op! Aanmelden/overstappen kan alleen in december! Bent u al bij CZ verzekerd? Dan kunt u zich het hele jaar hiervoor aanmelden.
Aanmelden collectieve zorgverzekering

Voor wie is de collectieve verzekering?

Bent u een inwoner van Schouwen-Duiveland? En is uw inkomen maximaal 130 % van de bijstandsnorm? Dan kunt u de collectieve ziektekosten verzekering aanvragen. 

Uw inkomen is lager dan 130 % van de bijstandsnorm als u bijvoorbeeld een bijstandsuitkering ontvangt. Of als u gebruik maakt van het Declaratiefonds.

Let op: de 130 % is inclusief vakantie toeslag.

Op gezondverzekerd.nl kunt u uitrekenen of u recht hebt op de gemeentelijke bijdrage. Hier kunt u zich ook aanmelden.

Vragen?

Hebt u vragen over deze collectieve ziektekostenverzekering?
Neem dan contact op met het loket Samenleving en zorg, telefoon (0111) 452 280. Dit loket is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 12.30 uur.