Fysieke toegankelijkheid

Om het openbare leven inclusief te maken, is het van belang dat gebouwen en voorzieningen in de gemeente Schouwen-Duiveland toegankelijk zijn. Fysieke toegankelijkheid is namelijk de randvoorwaarde voor een inclusieve samenleving.

Platform Toegankelijk Schouwen-Duiveland

Het platform Toegankelijk Schouwen-Duiveland is een erg belangrijke speler in deze aanpak. Zij beoordelen als ervaringsdeskundigen locaties in de app. De verbeterpunten komen in de app overzichtelijk bij elkaar, waardoor het gemakkelijker is om prioritering aan te brengen. Daarnaast heeft Toegankelijk Schouwen-Duiveland ook een website toegankelijkschouwenduiveland.nl.

Ongehinderd

Gemeente Schouwen-Duiveland werkt samen met Ongehinderd aan de fysieke toegankelijkheid van het eiland. Ongehinderd is de uitvoerende partij voor het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid. De keurmeesters van Ongehinderd (bouwkundigen en ergotherapeuten) voeren binnen de gemeente toegankelijkheidstoetsen uit, benoemen de knelpunten en adviseren over de oplossing. Ook hebben zij de Ongehinderd app ontwikkeld. Dit is een app voor en door mensen met een beperking. Hierin is een overzicht te vinden van de toegankelijkheid van publieke locaties, getest en beoordeeld door mensen met een beperking. Door ervaring in de app te delen, worden andere mensen met een beperking dus ook weer geholpen.

Download de app voor: