De keuze is vooralsnog gevallen op het Zeeuwse concept HIVE.

De modulaire HIVE-woningen hebben een basis van beton en kunnen worden afgewerkt met diverse soorten gevelmaterialen. Ze zijn duurzaam en energiezuinig. Bovendien zijn ze door de kant-en-klare modules snel te realiseren en naar wens aan te passen aan de behoeften van de toekomstige bewoners.

Er wordt rekening gehouden met verschillende gezinssamenstellingen. Het plan is om in Scharendijke en Zierikzee 3 typen woningen te bouwen. Met 1 slaapkamer, met 2 slaapkamers en met 3 of 4 slaapkamers. In Scharendijke wordt er gebouwd in 1 laag van maximaal 4 meter hoog, bij uitzondering in 2 lagen. In Zierikzee wordt de bouw op bepaalde plaatsen wat hoger, tot 2 of 3 lagen.

De woningen in 1 laag hebben een eigen achtertuin. De grootte is afhankelijk van het type woning. Ook krijgen de woningen een voortuin van ongeveer 1 meter breed. Woningen die geen eigen tuin hebben (vaak 2 of 3 lagen), krijgen een gezamenlijke tuin.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om in te schrijven voor een woning. Zodra dit kan, wordt dit bekend gemaakt op deze webpagina. Zeeuwland is dan als woningbouwcorporatie het eerste aanspreekpunt.

Koopwoningen

In Scharendijke willen we ook circa 40 koopwoningen bouwen in de directe omgeving van modulaire woningen. Het aantal hangt af van de vraag, beschikbare ruimte en inpassing in de omgeving.