Veel gestelde vragen en melding parkeren

U krijgt van ons een e-mailbericht als uw aanvraag gelukt is.

U kunt deze kentekens doorgeven als u uw vergunning aanvraagt of verlengt. Volg hiervoor de stappen als u de aanvraag doet.

Onze medewerkers controleren alle auto’s op kenteken. Hiervoor is het van belang dat u een kenteken toegevoegd heeft aan deze vergunning. Heeft u meerdere kentekens toegevoegd dan is het van belang dat u het kenteken dat gebruikt wordt heeft aangemeld.

 1. Ontvangen bevestiging
  Na het verlengen van uw vergunning heeft u een bevestigingsmail ontvangen. Staat hier één kenteken op vermeld dan hoeft u niets te doen en is uw kenteken automatisch geregistreerd.
   
 2. Heeft u geen bevestiging ontvangen of ontbreekt hier een kenteken op dan kunt u deze op de volgende manier controleren en indien nodig wijzigen.
  1. Ga naar de volgende website: parkeren.schouwen-duiveland.nl
  2. Klik op de blauwe knop "Bedrijven"
  3. Klik op "Inloggen met eHerkenning"
  4. Log in met uw eHerkenning
  5. Onder het kopje "Uw producten" ziet u uw vergunningen staan met kentekens
  6. Klik op de blauwe knop "Wijzigen" achter de vergunning waar u het kenteken wilt veranderen.
  7. Doorloop nu alle stappen om uw kenteken te wijzigen.

 1. Ga naar de volgende website: parkeren.schouwen-duiveland.nl
 2. Klik op de blauwe knop "Bedrijven"
 3. Klik op "Inloggen met eHerkenning"
 4. Log in met uw eHerkenning
 5. Onder het kopje "Uw producten" ziet u uw vergunningen staan met kentekens
 6. Klik op de blauwe knop "Wijzigen" achter de vergunning waar u het kenteken wilt veranderen.
 7. Doorloop nu alle stappen om uw kenteken te wijzigen.

Maakt u met meerdere kentekens gebruik van een enkele vergunning dan is belangrijk dat het kenteken waarmee wordt geparkeerd ook geregistreerd staat. Instructies met een gebruikersnaam en resetcode heeft u hiervoor ontvangen na het toevoegen van uw 2e kenteken.

Om een kenteken aan te melden of te controleren welk kenteken staat aangemeld gaat u als volgt te werk.

 1. Ga naar de website: schouwen-duiveland.nl/parkeeractie
 2. Log in met uw gebruikersnaam en uw zelfgekozen wachtwoord. Als u meerdere vergunningen heeft, kiest u eerst uw vergunning waarvoor u een kenteken wilt aanmelden
 3. U kunt nu uw kenteken kiezen of invoeren, en op de knop "Aanmelden" klikken

Heeft u geen instructies of gebruikersnaam en resetcode ontvangen maar wel meerdere kentekens toegevoegd. Neem dan contact op met ons Serviceteam. U kunt dan bellen op telefoonnummer (0111) 452 111. Dit kan op maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 17.00 uur en op vrijdag tot 16.00 uur.

U kunt uw kenteken altijd wijzigen. Houd er wel rekening mee dat het maximaal 3 dagen duurt voordat het kenteken op uw vergunning is gewijzigd.

Nee. Voor het wijzigen van een kenteken hoeft u niet te betalen.

De gemeente probeert bij de aanleg van een woonwijk rekening te houden met een toekomstige parkeervraag. Helaas is de groei van het aantal auto’s de afgelopen 40 jaar meer toegenomen dan verwacht. In de oude kernen en wijken op Schouwen-Duiveland is daar weinig of geen rekening mee gehouden.

De gemeente zal normaal gesproken pas extra parkeerplaatsen aanleggen als een reconstructie van een straat gepland is. Graag willen toch van u weten of u een hoge parkeerdruk ervaart en nemen uw melding mee bij het bepalen van ons parkeerbeleid.

In principe hebt u een e-mailadres nodig. Hebt u dat niet? Misschien kan iemand die u kent u helpen met het aanvragen. Kan dat niet? Maak dan een afspraak met onze afdeling Burgerzaken. Dit kan via onze website of door te bellen naar (0111) 452 000. Onze collega's helpen u graag verder.

Natuurlijk helpen we u dan graag. U kunt een afspraak maken met onze collega's van de afdeling Burgerzaken. Dit kan via onze website of door te bellen naar (0111) 452 000.

Op onze website vindt u alle informatie over het aanvragen van een parkeervergunning. Hebt u hulp nodig met het aanvragen van de vergunning? Dan helpen onze collega's van Burgerzaken u graag verder. U moet dan wel eerst een afspraak maken. U kunt ook bellen naar (0111) 452 000.