Genieten met uw hond

U bent eigenaar van één of meerdere honden. Natuurlijk hebben zij beweging nodig en wandelt u met de hond(en). Maar er moet ook ruimte zijn voor onze inwoners en gasten om te spelen, sporten en te wandelen zonder te hoeven opletten op hondenpoep en loslopende honden.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan genieten van de openbare ruimte op Schouwen-Duiveland. Om dit voor elkaar te krijgen hebben we nieuw beleid gemaakt voor hondenbezitters. We vinden het belangrijk dat u de nieuwe regels kent. 

Buiten de bebouwde kom

Buiten de bebouwde kom mag uw hond loslopen tenzij dit voor een gebied anders is bepaald en er rekening wordt gehouden met de Wet Natuurbescherming.

Uitrennen op het strand

Uw hond mag los op het strand en in zee van oktober tot en met april. Van 1 mei tot 1 oktober mag dat beperkt: tussen 19.00 uur en 10.00 uur. Specifiek op het Verklikkerstrand geldt vanaf 1 april tot en met 15 september een aanlijngebod gedurende de hele dag en nacht. Ook in de zomermaanden is uw hond welkom op het strand echter wel aangelijnd.

Er is een jaarrond losloopgebied op een gedeelte van het strand: bij Westenschouwen, het gebied tussen de Punt en de Oosterscheldekering.

Denk aan een hondenpoepzakje

Laat uw hond wat achter? In de bebouwde kom, op de stranden en in recreatiegebieden moet u de poep opruimen en daarom altijd een opruim- middel (hondenpoepzakje) kunnen tonen.

Wij maken het u makkelijk

U hoeft nooit ver te lopen voor een afvalbak. De afvalbakken worden tijdig geleegd en gereinigd. In de kernen en op de grote parkeerplaatsen vindt u de dispensers met hondenpoepzakjes.