De gemeente Schouwen-Duiveland werkt samen met het Duurzaam Bouwloket. Bij dit online loket kunt u terecht met al uw vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing, energie opwekken en financieringsmogelijkheden.

Dus wilt u bijvoorbeeld weten hoe u uw woning kunt isoleren of op welke wijze u duurzame energie op kunt wekken? Of bent u benieuwd naar de subsidiemogelijkheden voor het verduurzamen van uw woning? Kijk dan op duurzaambouwloket.nl.

Voor vragen kunt u gratis gebruik maken van de helpdesk via telefoonnummer (0111) 208 000

Stel uw vraag in het Energiehuis van de gemeente Schouwen-Duiveland.

Iedere 1e donderdag van de maand is het Energiehuis van de gemeente Schouwen-Duiveland open. U kunt er tussen 15.00 en 20.00 binnenlopen en meer leren over het verduurzamen van uw woning.

Het Energiehuis is een plek voor alle inwoners van Schouwen-Duiveland die meer willen weten over het verduurzamen van hun woning. Hier kunt u allerlei duurzame oplossingen voor uw huis bekijken. Ook krijgt u slimme tips en kunt u zonder verplichtingen vragen stellen aan onze onafhankelijke energiecoach.

Het Energiehuis is in de Wevershoek 2 in Zierikzee. U kunt hier binnenlopen zonder afspraak. Meer weten? Kijk op nmesd.nl/energiehuis.

Kunt u niet komen? Uw kunt uw vragen ook via e-mail stellen.

Voor woningeigenaren is het soms lastig om te bepalen hoe zij hun woning het beste kunnen verduurzamen. Wat is er allemaal mogelijk? Wat is qua volgorde en door welke bedrijven kunt u het beste iets laten uitvoeren? Welke subsidies zijn er? Stichting Energiek Zeeland helpt woningeigenaren met deze vragen met een adviesgesprek bij u thuis.

Wilt u meer weten? Kijk op energiekzeeland.nl.

Waardevolle informatie over onder andere subsidie- en andere mogelijkheden om uw monument te verduurzamen vindt u op monumenten.nl en erfgoedzeeland.nl.

Op de website duurzamehuizenroute.nl vindt u een overzicht van duurzame woningen in de gemeente. Klik op een woning om de duurzame elementen te bekijken of stel een vraag aan de huiseigenaar.

Hebt u zelf een warmtepomp, balansventilatie of energiebesparende maatregelen in huis? Deel uw ervaringen dan op het platform en help andere huiseigenaren op weg bij het verduurzamen van hun huis!

Het bewonerscollectief energietransitie kan u ondersteunen met collectieve inkoopacties voor zonnepanelen, isolatie, warmtepompen en eventuele andere maatregelen met betrekking tot energiebesparing en duurzame energieopwekking.

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar:
bewonerscollectief@energiesd.nl.

Informatie over subsidies vanuit de provincie Zeeland zijn te vinden op www.zeeland.nl/subsidie-aanvragen/overzicht-subsidieregelingen

Impuls Zeeland helpt ondernemers met innoveren, investeren en internationaliseren. Dit doen ze als onafhankelijke partij met een flinke bak ervaring, indrukwekkende referenties en een breed netwerk. Voor meer informatie zie www.impulszeeland.nl

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is een agentschap van het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en Klimaat en ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. 
Op de website van www.rvo.nl vindt u informatie over verschillende subsidies en regelingen voor verduurzaming voor zowel particulieren, Vereniging Van Eigenaren (VVE’s) als ondernemers.