Nieuws en actualiteit

Steunmaatregelen voor sport- en beweegaanbieders
14 juli 2020

Steunmaatregelen voor sport- en beweegaanbieders

Op 10 juli heeft de Minister voor Medische Zorg de Beleidsregel tegemoetkoming amateursportorganisaties COVID-19 gepubliceerd. In deze beleidsregel wordt de tegemoetkoming geregeld voor amateursportorganisaties die schade hebben geleden door de maatregelen ter bestrijding van de verdere verspreiding van COVID-19 (TASO-regeling). Er is een bedrag van 19,5 miljoen euro beschikbaar.

Ik woon veilig en schoon: tip #1
10 juli 2020

Ik woon veilig en schoon: tip #1

Onlangs is de campagne ‘Ik woon veilig en schoon’ van start gegaan. Met deze campagne willen wij kwetsbare inwoners die zelfstandig (gaan) wonen voorzien van praktische tips. Over hoe zij hun huis makkelijk schoon kunnen houden en hoe ze vallen en andere ongelukken in huis kunnen voorkomen.

Gedoogregeling afhalen en bezorgen van maaltijden geldt tot 1 oktober 2020.
10 juli 2020

Gedoogregeling afhalen en bezorgen van maaltijden geldt tot 1 oktober 2020.

Door de afgekondigde landelijke maatregelen met betrekking tot het coronavirus zijn er nog steeds beperkingen voor de horeca . Zo is het volgens het huidige bestemmingsplan niet voor alle restaurants toegestaan om maaltijden te bezorgen of af te laten te halen.

Tijdelijke fietsenstallingen centrum Zierikzee
6 juli 2020

Tijdelijke fietsenstallingen centrum Zierikzee

Er zijn tijdelijke fietsenstallingen in de binnenstad van Zierikzee gerealiseerd. Het is de bedoeling dat de stallingen tot 1 oktober 2020 blijven.

30 juni 2020

Campagne 'Ik woon veilig en schoon' van start

Een veilig en schoon huis is belangrijk, zeker nu we door de coronacrisis meer op onszelf aangewezen zijn. Op maandag 29 juni heeft wethouder Cees van den Bos het startsein gegeven voor de campagne ‘Ik woon veilig en schoon’ op Radio Schouwen-Duiveland.

Campagne 'Ik woon veilig en schoon' van start

Nu we door de coronacrisis meer op onszelf aangewezen zijn, is het - zeker voor inwoners die kwetsbaar zijn - belangrijk om het huis veilig en schoon te houden. Als zij dit zelf doen brengt dit echter risico’s met zich mee. Gemeente Schouwen-Duiveland heeft oog voor deze risico’s en wil haar inwoners informeren over wat ze zelf kunnen doen om in een veilig en schoon huis te wonen.

Nieuwe maatregelen gemeentelijke en waterschapsbelastingen

Nieuwe maatregelen gemeentelijke en waterschapsbelastingen

Eerder namen Sabewa Zeeland en de Samenwerking belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland de nodige maatregelen om de gevolgen van de coronacrisis voor ondernemers, burgers, verenigingen en instellingen te verlichten. Inmiddels zijn er nieuwe maatregelen getroffen.

Uitbreiding tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo-2)
25 juni 2020

Uitbreiding tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo-2)

Zelfstandig ondernemers kunnen ook de komende vier maanden financiële ondersteuning krijgen vanwege de aanhoudende impact van het coronavirus.

Verlenging betaalde parkeerplaatsen binnenstad Zierikzee voor vergunninghouders tot en met  1 september 2020
23 juni 2020

Verlenging betaalde parkeerplaatsen binnenstad Zierikzee voor vergunninghouders tot en met 1 september 2020

De Rijksoverheid roept ons nog steeds op om waar mogelijk thuis te werken. Daarom zijn de parkeerplaatsen in Zierikzee tot en met dinsdag 1 september 2020 24 uur beschikbaar voor vergunninghouders.