Nieuws en actualiteit

Help mee aan het vastleggen van de Coronacrisis in Schouwen-Duiveland
19 april 2020

Help mee aan het vastleggen van de Coronacrisis in Schouwen-Duiveland

Het gemeentearchief is de plek waar de geschiedenis van Schouwen-Duiveland wordt bewaard. Net als veel andere erfgoedinstellingen gaan wij de geschiedenis van het Coronavirus in Nederland vastleggen in een (digitale) erfgoedcollectie over de gevolgen van het virus. Daarbij hebben wij uw hulp nodig.

Watersport en recreatie nu ook op lijst voor financiële steun
17 april 2020

Watersport en recreatie nu ook op lijst voor financiële steun

Watersport- en recreatiebedrijven kunnen nu ook een eenmalige gift van € 4.000 ontvangen, als tegemoetkoming voor de gevolgen van de coronamaatregelen. Het kabinet heeft deze specifieke uitbreiding van de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS) per 15 april 2020 opengesteld.

Geannuleerde gemeentelijke bijeenkomsten en evenementen
14 april 2020

Geannuleerde gemeentelijke bijeenkomsten en evenementen

Update 14 april, 16:30 uur.  Uit voorzorg zijn de volgende gemeentelijke evenementen en bijeenkomsten geannuleerd.

Afscheid burgemeester Rabelink vrijdag 8 mei gaat niet door
10 april 2020

Afscheid burgemeester Rabelink vrijdag 8 mei gaat niet door

Burgemeester Rabelink treedt 12 mei aanstaande af als burgemeester van Schouwen-Duiveland. De voorbereidingen voor zijn afscheidsreceptie op vrijdag 8 mei waren in volle gang.

Herstelcampagne voor toerisme

Herstelcampagne voor toerisme

Hoewel we tijdelijk geen bezoekers kunnen ontvangen en thuis op dit moment de beste bestemming is, laten de Zeeuwse ondernemers zien dat ze niet bij de pakken neerzitten.

Hulp aan ondernemers uitgebreid

Hulp aan ondernemers uitgebreid

Het kabinet heeft dinsdag 7 april aanvullende maatregelen genomen om ondernemers te ondersteunen vanwege de economische gevolgen van het coronavirus.

Uitstel van betaling voor gebruik, huur en zakelijke rechten

Uitstel van betaling voor gebruik, huur en zakelijke rechten

Diverse gebruikers, huurders en zakelijk gerechtigden mogen of kunnen vanwege de maatregelen met betrekking tot het coronavirus geen gebruik maken van gemeentegrond, gemeentewater en gemeentelijke opstallen.

Aangepaste noodverordening per 8 april 2020

Aangepaste noodverordening per 8 april 2020

De voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland heeft op woensdag 8 april 2020 een aangepaste noodverordening vastgesteld. De wijzigingen in de noodverordening hebben betrekking op artikel 2.5a uit de noodverordening (over het verbod op recreatief nachtverblijf) en de toelichting hierop.

Verlenging gedoogregeling afhalen en bezorgen van maaltijden
8 april 2020

Verlenging gedoogregeling afhalen en bezorgen van maaltijden

Door de pas afgekondigde landelijke maatregelen moeten restaurants tijdelijk dicht. Volgens het huidige bestemmingsplan is het niet voor alle restaurants toegestaan om maaltijden te bezorgen of af te laten te halen.