Divers Schouwen-Duiveland

Op Schouwen-Duiveland is niet iedereen gelijk, maar wel gelijkwaardig. Dat maakt Schouwen-Duiveland een fijne plek om te wonen, werken en verblijven.

Iedereen doet ertoe

Op Schouwen-Duiveland doet iedereen ertoe. Iedere inwoner moet de vrijheid voelen om zichzelf te zijn. Ongeacht de seksuele oriëntatie, de genderidentiteit of geslachtskenmerken van de inwoner: iedereen moet zich geaccepteerd en sociaal veilig voelen en een kans krijgen om mee te doen.

Vergoten van respect

Het beleidsplan diversiteit ‘Divers Schouwen-Duiveland 2021-2024’ <link> richt zich op het vergoten van het respect voor seksuele diversiteit. Gerichte inzet en activiteiten kunnen ervoor zorgen dat vooroordelen en discriminatie tegen lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender en intersekse personen (LHBTI) afneemt. Hierdoor voelen zij zich gesteund, veilig(er) en weerbaar(der): op school, op straat, op het werk, in de zorg en thuis, in de sport en in hun sociale kring.

Ontmoeten en verbinden

De gemeente Schouwen-Duiveland wil ontmoetingen rondom het thema diversiteit stimuleren. Wilt u een bijeenkomst, activiteit of evenement organiseren op het gebied van diversiteit en ontmoeting? Of hebt u een idee hoe u diversiteit onder de aandacht kunt brengen in uw dorp of stad? Stuur dan een e-mail naar ikhebeenidee@schouwen-duiveland.nl. Mogelijk kan de gemeente uw idee financieel ondersteunen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over seksuele diversiteit of vindt u het fijn om in contact te komen met (andere) LHBTI’ers? Neem dan eens een kijkje op de volgende websites:

Een melding maken van discriminatie of geweld? Neem dan contact op met: