Vervangende stempas aanvragen

Op 6 juni 2024 is de Europese Parlementsverkiezing. Met een stempas kunt u bij 1 van de verschillende stembureaus binnen de gemeente Schouwen-Duiveland stemmen.

Als u gaat stemmen, vergeet dan niet om uw stempas én uw identiteitsbewijs mee te nemen. Dit kan een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs zijn. Dit identiteitsbewijs mag niet langer dan 5 jaar verlopen zijn.

Als u uw stempas kwijt bent, dan kunt u een vervangende stempas aanvragen

Schriftelijk aanvragen

  • U kunt tot uiterlijk 3 juni 2024 schriftelijk een vervangende stempas aanvragen bij de gemeente waar u op 23 april 2024 als kiezer staat geregistreerd.
  • Voeg een kopie van een identiteitsbewijs bij uw aanvraag.
  • Het aanvraagformulier kunt u downloaden (pdf, 19 KB)

Hebt u het formulier ingevuld? Stuur het dan met een kopie van uw identiteitsbewijs per e-mail of geef het af bij de receptie in het gemeentehuis.

Persoonlijk aanvragen

Bij het team Burgerzaken kunt u persoonlijk een vervangende stempas aanvragen. Dit kan tot woensdag 5 juni 12.00 uur. Hiervoor moet u ook uw identiteitsbewijs laten zien. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. U meldt zich bij de receptie van het gemeentehuis. 
Na vervanging van de stempas kunt u alleen nog met de nieuwe stempas stemmen. De ‘oude’ stempas is ongeldig. Mocht u deze terugvinden, dan kunt u hiermee niet stemmen.

Meer informatie

Hebt u vragen over de vervangende stempas? Stuur een e-mail