Belastingen

De gemeenten Middelburg, Vlissingen, Schouwen-Duiveland en Veere hebben 1 gezamenlijke afdeling Belastingen. Deze 'Samenwerking Belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland' heft en int alle belastingen en privaat- en publiekrechtelijke facturen voor de 4 gemeenten. De afdeling is ook verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Ze stelt dus de WOZ-waarde vast van alle onroerende zaken in Middelburg, Vlissingen, Schouwen-Duiveland en Veere. Burgers en bedrijven hebben door deze samenwerking maar met 1 instantie te maken voor alle gemeentelijke belastingen.

U kunt direct naar uw eigen gemeentelijke belastinggegevens via Persoonlijke belastinggegevens

Lokale lastenmeter

Met de Lokale Lastenmeter kunt u berekenen hoeveel u aan gemeentelijke belastingen moet betalen en dit vergelijken met vorig jaar. 

U kunt hiervoor de Lokale Lastenmeter gebruiken. Dit is een website waar u een aantal persoonlijke gegevens kunt invullen, zoals de WOZ-waarde van uw woning. Vervolgens wordt automatisch berekend wat u aan gemeentelijke belastingen moet betalen. Houd er rekening mee dat het daadwerkelijk te betalen bedrag mogelijk iets afwijkt.

Kijk naar dit filmpje voor meer uitleg over de Lokale Lastenmeter.

Contactgegevens

Samenwerking Belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland
Postbus 6000
4330 LA Middelburg
Telefoon (0118) 675 000
E-mail

Bezoekadressen

Schouwen-Duiveland: Laan van St. Hilaire 2, Zierikzee
Veere: Traverse 1, Domburg
Middelburg: Kanaalweg 3,  Middelburg
Vlissingen: Paul Krugerstraat 1, Vlissingen