Schouwse stranden

Het 21 kilometer lange strand van Schouwen-Duiveland is opgedeeld in verschillende strandtypes. Er zijn 23 strandovergangen. 

Strand-app

Voor informatie over de stranden op Schouwen-Duiveland, de strandovergangen, het toeristisch verblijf aldaar, de veiligheid (reddingsbrigade), bereikbaarheid (parkeren), bijzonderheden en technische werkzaamheden is een app beschikbaar. Deze app kunt u downloaden in de Google Play en App-store, zoek op: 'Strand Schouwen-Duiveland'

Behalve de strand-app is er ook een Strandfolder. Deze strandfolder (PDF) kunt u per e-mail opvragen 

locatie strandovergangen
Op de kaart hiernaast staan de locaties van de 23 strandovergangen aangegeven.

De stranden zijn onder te verdelen in vier type stranden: familiestranden, natuurstranden, (watersport)stranden en gecombineerde stranden. 

FAMILIESTRANDEN

Op deze stranden vindt u voorzieningen voor gezinnen met kinderen. Zo is er minimaal een strandpaviljoen aanwezig, zijn er strandcabines, toiletten, verdwaalpalen en er is toezicht door de reddingsbrigade. Ook is het strand goed toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.

NATUURSTRANDEN 

Als u op zoek bent naar rust, ruimte en natuur is een natuurstrand het juiste strand voor u. Er zijn twee zones waar naaktrecreatie is toegestaan, namelijk bij de overgang Duinhoevepad en tussen de overgangen 't Oude Vuur en Domeinen 4.

(WATER)SPORTSTRANDEN

Als u liefhebber bent van het uitoefenen van watersport- of sportactiviteiten kunt u terecht op een (water)sportstrand. Aan de Brouwersdam bevindt zich het watersportstrand. Hier vinden activiteiten plaats als surfen, banaanvaren, ringvaren en waterskiën. Aan de Brouwersdam 2 bevindt zich ook een zone voor extreme sporten. Binnen deze zone mogen activiteiten plaatsvinden als kitesurfen, buggykiten en stuntvliegeren. Ook bij het Watergat is een zone voor extreme sporten. Binnen deze zone mag men buggykiten en stuntvliegeren. In verband met de aanwezigheid van zeehonden is kitesurfen hier niet toegestaan. Ook zijn er een aantal sportstranden. Hier kunnen sporten worden uitgeoefend in de branding of op het strand.

FAMILIE/(WATER)SPORTSTRANDEN

Deze stranden zijn zowel geschikt voor families als voor (water)sportliefhebbers.

Wij wensen u veel strandplezier!

Meer informatie over onder andere stranden op Schouwen-Duiveland kunt u vinden op de strandsite van het VVV-Zeeland.

Bekijk ook