Schouwse stranden

Het 21 kilometer lange strand van Schouwen-Duiveland is opgedeeld in verschillende strandtypes. Er zijn 23 strandovergangen. 

De stranden op Schouwen-Duiveland zijn onder te verdelen in 4 soorten stranden:

  • familiestranden
  • natuurstranden
  • (watersport)stranden
  • gecombineerde stranden

Meer informatie over onder andere stranden op Schouwen-Duiveland kunt u vinden op de strandpagina van Zeeland Visit .
Ook in de strandfolder kunt u de informatie over onze stranden lezen. U kunt hier een Nederlandstalige strandfolder (pdf, 2.02 MB) en een Duitstalige strandfolder (pdf, 3.05 MB) downloaden.

Wij wensen u veel strandplezier!

Familiestranden

Op deze stranden vindt u voorzieningen voor gezinnen met kinderen. Zo is er minimaal een strandpaviljoen aanwezig, zijn er strandcabines, toiletten, verdwaalpalen en is er toezicht door de reddingsbrigade. Ook is het strand goed toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.

Natuurstranden

Als u op zoek bent naar rust, ruimte en natuur is een natuurstrand het juiste strand voor u. Er zijn twee zones waar naaktrecreatie is toegestaan, namelijk bij de overgang Duinhoevepad en tussen de overgangen 't Oude Vuur en Domeinen 4.

(Water)Sportstranden

Als u liefhebber bent van het uitoefenen van watersport- of sportactiviteiten kunt u terecht op een (water)sportstrand. Aan de Brouwersdam bevindt zich het watersportstrand. Hier vinden activiteiten plaats als surfen, banaanvaren, ringvaren en waterskiƫn. Aan de Brouwersdam 2 bevindt zich ook een zone voor extreme sporten. Binnen deze zone mogen activiteiten plaatsvinden als kitesurfen, buggykiten en stuntvliegeren. Ook bij het Watergat is een zone voor extreme sporten. Binnen deze zone mag men buggykiten en stuntvliegeren. In verband met de aanwezigheid van zeehonden is kitesurfen hier niet toegestaan. Ook zijn er een aantal sportstranden. Hier kunnen sporten worden uitgeoefend in de branding of op het strand.

Familie (water)sportstranden

Deze stranden zijn zowel geschikt voor families als voor (water)sportliefhebbers.