Uw persoonsgegevens bekijken

Persoonsgegevens zijn gegevens zoals uw naam, geboortedatum en adres. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) geeft u verschillende rechten als het gaat om het verwerken van uw persoonsgegevens. U hebt onder andere: 

  • het recht om uw persoonsgegevens te bekijken;
  • het recht om uw persoonsgegevens te wijzigen;
  • het recht op bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens.

Afspraak maken

Om uw gegevens in te zien, maakt u een afspraak. Dit kan door te bellen naar het algemene telefoonnummer (0111) 452 000. U wordt dan doorverbonden met een medewerker van het cluster Burgerzaken.

Kosten

Het bekijken van persoonsgegevens is gratis. 

U mag de volgende informatie bekijken: 

  • Welke persoonsgegevens van u zijn verwerkt.
  • Waarom wij uw persoonsgegevens hebben verwerkt.
  • Binnen welke categorie de verwerkte persoonsgegevens vallen. Dit kan zijn gewoon, bijzonder of strafrechtelijk.
  • Of wij uw persoonsgegevens doorgeven aan 3e partijen en zo ja, aan wie.
  • Wanneer uw persoonsgegevens zijn verwerkt.
  • Hoe lang wij uw persoonsgegevens bewaren.
  • Hoe wij aan uw persoonsgegevens zijn gekomen.

Wilt u meer weten over uw rechten? Kijk dan op autoriteitpersoonsgegevens.nl

  1. Ontvangstbevestiging.
    Na het versturen van uw aanvraag, krijgt u van ons een ontvangstbevestiging. Hierin vragen we u binnen 2 weken langs te komen op het gemeentehuis om u te identificeren. 
  2. Identificatie. 
    U moet zich persoonlijk identificeren op het gemeentehuis. Hierdoor weten wij dat u de persoon bent die het verzoek heeft ingediend. Kunt of wilt u zich niet identificeren? Dan kunnen wij uw verzoek weigeren.
  3. Intern onderzoek. 
    Nadat u zich bij ons ge├»dentificeerd hebt, starten we een intern onderzoek. Dit doen we om te bepalen of uw persoonsgegevens bij ons bekend zijn.
  4. Besluit.
    Binnen 1 maand ontvangt u een reactie. Het kan zijn dat er meer tijd nodig is. 
  5. Persoonsgegevens bekijken. 
    Mag u uw gegevens bekijken, dan nemen wij contact met u op.

Het kan zijn dat wij uw verzoek tot inzage voor een deel of helemaal weigeren. Bijvoorbeeld om de rechten of vrijheden van anderen te beschermen. In het besluit kunt u lezen waarom het verzoek is geweigerd. U kunt tegen dit besluit bezwaar maken. In het besluit zelf staat hoe u dit kunt doen.

Het kan zijn dat uw verzoek tot inzage te groot of ingewikkeld is. Dit kan betekenen dat we de behandeltermijn met 2 maanden verlengen. Als dat het geval is, sturen we u een bericht.