Inzageverzoek persoonsgegevens

Persoonsgegevens zijn gegevens zoals uw naam, geboortedatum en adres. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) geeft u verschillende rechten als het gaat om het verwerken van uw persoonsgegevens. U hebt onder andere deze rechten: 

  • Het recht om uw gegevens te bekijken of in te zien. Dit heet het recht op inzage.
  • Het recht om uw persoonsgegevens te wijzigen.
  • Het recht op bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens.

Wilt u uw gegevens bekijken of inzien? Dan kunt u een inzageverzoek doen.  

Als het voor u niet mogelijk is om digitaal een aanvraag te doen, dan kunt u het beste vooraf contact opnemen met de Privacy Officer via het algemene telefoonnummer (0111) 452 000. We maken dan een afspraak met u zodat u uw verzoek mondeling of schriftelijk in kunt dienen.

Als het voor u niet mogelijk is om digitaal een aanvraag te doen, dan kunt u het beste vooraf contact opnemen met de Privacy Officer via het algemene telefoonnummer van de gemeente (0111) 452 000. We maken dan een afspraak met u zodat u uw verzoek mondeling of schriftelijk in kunt dienen.

Aanvragen Inzageverzoek

Kosten

Normaal gesproken hoeft u niets voor een inzageverzoek te betalen. Zijn uw gegevens door ons als gemeente verwerkt? Dan hebt u recht op 1 gratis kopie van de originele documenten. Als u om meer kopieën vraagt, kan het zijn dat u wat moet betalen.