Gladheidsbestrijding

Vorst, sneeuw en ijzel kunnen in de winterperiode zorgen voor gladde wegen. Om ervoor te zorgen dat u dan veilig de weg op kunt, staan de Zeeuwse wegbeheerders dag en nacht paraat. Ze strooien samen de doorgaande wegen. Zo zorgen ze ook in de winter voor een goede bereikbaarheid door schone, veilige wegen. Binnen de bebouwde kom strooit de gemeente Schouwen-Duiveland op doorgaande wegen. Buiten de bebouwde kom wordt er gestrooid onder leiding van Rijkswaterstaat.

De strooiwagen/sneeuwruimer strooit en/of ruimt preventief en dat kan 24 uur per dag zijn, 7 dagen per week: 

  • In de centra van de kernen.
  • Op doorgaande wegen.
  • Op invalswegen en -straten van en naar woonwijken.
  • Op bus routes.
  • Op routes naar huisartsen(posten), brandweerkazernes en ambulanceposten.

Op alle andere straten, wegen en pleinen wordt er niet gestrooid of sneeuw geruimd.

U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week een digitale melding doorgeven. U kunt het Serviceteam ook telefonisch bereiken op telefoonnummer (0111) 452 111 op maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 17.00 uur en op vrijdag tot 16.00 uur.

Inloggen met DigiD Melding gladheid Inloggen met eHerkenning Niveau 2+ Melding gladheid

Stoepen en voetpaden

Behalve de rijbaan kunnen stoepen en voetpaden soms ook glad of besneeuwd zijn. Wij strooien en ruimen sneeuw bij zorgcentra en gebouwen voor openbare dienstverlening. Als u uw eigen stoep strooit en schoonhoudt, zorgen we zo samen voor een veilige en goed begaanbare openbare ruimte. Met name ouderen en mensen die slecht ter been zijn stellen dat zeer op prijs en ook wij waarderen uw inzet!

Strooiroutes

De gladheidsbestrijders van het Uitvoeringsbedrijf Openbare Ruimte rijden verschillende strooiroutes. Deze routes zijn:

  • Schouwen-Duiveland West: Burgh-Haamstede, Westenschouwen, Nieuw-Haamstede, Renesse, Scharendijke, Noordwelle en Serooskerke.
  • Zierikzee
  • Schouwen-Duiveland Oost: Nieuwerkerk, Oosterland, Bruinisse, Dreischor, Noordgouwe, Zonnemaire en Brouwershaven.

Wij zijn bezig om de strooiroutes te digitaliseren. Deze gaan wij in het komende strooiseizoen proberen te publiceren. Dit zal een duidelijk beeld geven waar er wordt gestrooid.