Aanvraag laadpaal en duurzame mobiliteit

De gemeente Schouwen-Duiveland probeert het vervoer op het eiland duurzaam te maken. We doen dit onder andere door het gebruik van elektrische voertuigen te stimuleren.

Aanvragen laadpaal via Den Hartog Charging

Den Hartog Charging is dé aanbieder van laadpalen in de publieke ruimte in de gemeente Schouwen-Duiveland. Zij vinden het belangrijk dat er een landelijk dekkend netwerk komt voor EV-gebruikers, daarom zetten zij zich samen met ons in om zo snel mogelijk ook een laadpaal te realiseren in úw wijk! Hebt u vragen over uw aanvraag of over de te plaatsen laadpaal?
Bel naar telefoonnummer (0184)  661 275 of stuur een e-mail.

Aanvragen laadpalen bij Agri SnelLaad

Wilt u een laadpaal bij u in de buurt voor een elektrische auto? Dan kunt u een aanvraag doen bij AgriSnellaad. De aanvraag is gratis. AgriSnellaad kijkt samen ons naar een geschikte nieuwe laadlocatie.

AgriSnellaad is dé lokale aanbieder van laadpalen in Zeeland. Alle laadpalen leveren 100 % groene en in de regio opgewekte stroom. Zie voor meer informatie de website agrisnellaad.nl.

Aanvragen laadpalen via Park&Charge

Ook werken we samen met Park&Charge.

Park&Charge wil elektrisch laden voor iedereen toegankelijk maken, overal. Als gemeente zetten wij ons samen met Park&Charge in om het vervoer op het eiland te verduurzamen.

Een laadpaal aanvragen kan eenvoudig en kosteloos via het aanvraagformulier van Park&Charge. Samen met ons team kijken zij graag naar de ideale locatie voor uw nieuwe laadpunt. Park&Charge streeft naar plaatsing binnen 17 weken.

Dankzij haar jarenlange expertise weet Park&Charge de juiste laadoplossing te vinden voor elke situatie. Wilt u meer informatie? Neem dan een kijkje op de website van Park&Charge.

Locaties laadpalen

We hebben in onze laadvisie locaties aangewezen waar mogelijk  laadpalen kunnen komen. Krijgen we een verzoek voor laadpaal op locatie die niet door aangewezen is? Dan bekijken we of dit mogelijk is. Houd er rekening mee dat dit enige tijd kan duren.

Vragen over laadpalen

Ik kan voor mijn auto een laadpaal krijgen. Maar hoe zit dat als ik zelf geen oprit of plek heb?

In dat geval kunt u alleen op gemeentegrond een laadpaal laten plaatsen. Wilt u een oplaadpunt in de openbare ruimte?  Dan kunt u  een verzoek indienen bij één van de aanbieders van laadpalen. Het is namelijk niet toegestaan dat inwoners zelf kabels over of onder de openbare weg leggen of een kabelgoot voor een laadpaal aanbrengen. Dit mag niet vanwege eventuele aansprakelijkheid., Bijvoorbeeld als iemand over een kabel valt. Bovendien zijn alle kabels en leidingen die in de grond in Nederland liggen opgenomen in een databank. Bij graafwerkzaamheden is dan na te gaan welke kabels er in de grond liggen. Kabels die door particulieren zijn aangelegd zijn niet in deze databank opgenomen.

Hoeveel tijd zit er tussen het aanvragen van en het plaatsen van een laadpaal?

Houd er rekening mee dat een laadpaal ongeveer zes maanden na het aanvragen geplaatst wordt. 

Waar moet ik opladen zolang er nog geen laadpaal bij mij in de buurt is?

Dan vragen we u tot die tijd een andere laadpaal in de buurt te gebruiken.

Wat als de dichtstbijzijnde laadpaal druk bezet is?

Als een laadpaal vaak bezet is kunt u vragen een extra laadpaal te plaatsen.

Platform duurzame mobiliteit Zeeland

Het Mobiliteitsplatform SD Op Weg helpt projecten over mobiliteit op Schouwen-Duiveland (verder) op weg. Het zoekt naar verbindingen, gemeenschappelijke oplossingen en nieuwe kansen, om te komen tot een eilandelijk mobiliteitsnetwerk. Het platform is een samenwerking tussen de gemeente, provincie Zeeland en lokale initiatiefnemers op Schouwen-Duiveland.