Fiets- wandel- en ruiterroutes

Schouwen-Duiveland beschikt over een fietsknooppuntensysteem, wandelroutenetwerk en men/ruiterpaden

Fietsen

Het fietsknooppuntensysteem is een systeem waarin u zelf uw route samen kunt stellen. U komt altijd weer bij het beginpunt uit. Voor meer informatie kijk op Fietsen op Schouwen-Duiveland of Zeeland Visit - fietsknooppunten

In 2019 heeft de gemeente Schouwen-Duiveland samen met de gemeenten Goeree-Overflakkee, Westvoorne en Veere de internationale prijs voor Best Of Nature gewonnen. Deze prijs wordt ieder jaar op de internationale toerismebeurs in Berlijn uitgereikt. Onze internationaal gewaardeerde natuur is zeer geschikt om door heen te fietsen. Daarom is er een speciale Best of Nature fietsroute ontwikkeld. Deze route loopt van de gemeente Westvoorne via Goeree-Overflakkee door Schouwen-Duiveland tot in de gemeente Veere. In totaal is de route meer dan 100 kilometer lang. Per gemeente is er een rondtocht die ook apart van de lange route gefietst kan worden. In het routeboekje vindt u informatie over de natuur waar u doorheen fietst.

Het Best of Nature fietsrouteboekje (pdf, 20 MB) is hier te downloaden.

Wandelen

Het wandelroutenetwerk op Schouwen-Duiveland is zeer uitgebreid. Via Opschouwenduiveland - wandelen is informatie verkrijgbaar.

Paardrijden

U kunt paardrijden op de prachtige stranden, maar er zijn een groot aantal speciaal aangelegde ruiter- en menroutes.