Fiets- wandel- en ruiterroutes

Schouwen-Duiveland heeft een fietsknooppuntensysteem, wandelroutenetwerk en men- en ruiterpaden

Fietsen

Het fietsknooppuntensysteem is een systeem waarin u zelf uw route samen kunt stellen. U komt altijd weer bij het beginpunt uit. Voor meer informatie kijk op Fietsen op Schouwen-Duiveland of Zeeland Visit - fietsknooppunten.

In 2019 heeft de gemeente Schouwen-Duiveland samen met de gemeenten Goeree-Overflakkee, Westvoorne en Veere de internationale prijs voor Best Of Nature gewonnen. Deze prijs wordt ieder jaar op de internationale toerismebeurs in Berlijn uitgereikt.

Onze natuur wordt internationaal gewaardeerd en is heel geschikt om doorheen te fietsen. Daarom is er een speciale Best of Nature fietsroute ontwikkeld. Deze begint in de gemeente Westvoorne en gaat via Goeree-Overflakkee door Schouwen-Duiveland tot in de gemeente Veere. In totaal is de route meer dan 100 kilometer lang. Elke gemeente heeft ook een rondtocht die ook apart van de lange route gefietst kan worden.
In het routeboekje vindt u informatie over de natuur waar u doorheen fietst.

Het Best of Nature fietsrouteboekje (pdf, 20 MB) kunt u downloaden.

Wandelen

Het wandelroutenetwerk op Schouwen-Duiveland is heel uitgebreid. Op Opschouwenduiveland - wandelen vindt u meer informatie.

Paardrijden

U kunt paardrijden op de prachtige stranden. Ook zijn er een groot aantal ruiter- en menroutes gemaakt.