Evenementen

Schouwen-Duiveland biedt een prachtige omgeving voor verschillende activiteiten. Schouwen-Duiveland heeft:

  • 21 kilometer strand;
  • mooie natuurgebieden;
  • kenmerkende dorpjes; en
  • oude stadjes.

Elk jaar worden er ongeveer 300 evenementen georganiseerd. Vooral in de drukke zomermaanden. Dit kunnen kleine markten op dorpspleinen zijn. Of traditionele feesten op het strand in het vroege voorjaar, grote dorpsfeesten en internationale popfestivals. Ze zijn erg belangrijk voor Schouwen-Duiveland en dragen bij aan de manier waarop het eiland zichzelf presenteert. Ook hebben deze evenementen een positieve invloed op de economie en levenskwaliteit op het eiland. Ze maken Schouwen-Duiveland nog aantrekkelijker.

In het vroege voorjaar organiseren verschillende dorpen het folkloristische evenement ‘Strao rijden’. Prachtig versierde Zeeuwse paarden rijden voor het eerst van het jaar het strand op en de zee in. Dit evenement bestaat al sinds 1643 en alleen op Schouwen-Duiveland.

In de zomermaanden is er altijd wel ergens in 1 van de dorpen een gezellige markt of feest. Voor mensen die van sportieve activiteiten houden, zijn er ook genoeg mogelijkheden. Zoals wandel- en fietsevenementen en strandsporten. Dus Schouwen-Duiveland heeft voor iedereen wel iets te bieden als het om evenementen gaat.