Evenementen

Met 21 kilometer strand, mooie natuurgebieden, karakteristieke dorpjes en monumentale stadjes heeft Schouwen Duiveland een prachtig decor voor evenementen. 

Er vinden ieder jaar dan ook ongeveer 300 evenementen plaats op Schouwen-Duiveland, met name in het hoogseizoen. De evenementen variĆ«ren van een kleine braderie op een dorpsplein, folkloristische evenementen op het strand in het vroege voorjaar tot grootschalige dorpsfeesten en een pop festival met internationale uitstraling. Ze zijn belangrijk voor Schouwen-Duiveland en leveren een grote bijdrage aan de gewenste positionering en profilering van het eiland. Daarnaast zijn evenementen van belang voor de economische vitaliteit en leefbaarheid op het eiland en van de individuele kernen. Ze dragen daarmee in belangrijke mate bij aan de aantrekkelijkheid van Schouwen-Duiveland als gemeente om te verblijven. 

In het heel vroege voorjaar kun je in meerdere kernen het folkloristische Strao rijden bezoeken. Tijdens het evenement rijden rijkelijk versierde Zeeuwse paarden voor de eerste maal in het jaar het strand op en de zee in. Dit evenement vindt alleen op Schouwen-Duiveland plaats en volgens de kenners voor het eerst in 1643. In de zomermaanden is er altijd wel in een van de kernen een gezellige braderie, avondmarkt, streekproductenmarkt, dance- of dorpsfeest te bezoeken. Voor de sportieve recreant is er ook voldoende te beleven zoals wandel- en fietsevenementen en strandsporten. Schouwen Duiveland heeft ook wat evenementen betreft, voor elke doelgroep wel wat te bieden.