Natuurgebieden

Ruim 21 kilometer strand, overal water, het grootste bos van Zeeland, prachtige duinen en fraaie natuurgebieden, dat is Schouwen-Duiveland. De meeste gasten komen naar Schouwen-Duiveland voor het strand, de zee en de duinen. Die ongerepte lange kustlijn, waar de natuur tot zekere hoogte haar gang kan gaan, is ook bijzonder. Vanaf de zee is dat natuurlijk het beste te zien, maar loop eens van de Brouwersdam naar de Oosterscheldekering (of de andere kant op). Vanaf de Brouwersdam kunt u ook langs de binnenkant van de duinen fietsen tot voorbij Renesse. En in het duingebied van de Kop van Schouwen kunt u prachtig wandelen.

Er zijn echter ook veel mensen die graag door de ‘binnenlanden’ fietsen en wandelen. Want ook dat landschap is heel afwisselend. De oude Vroongronden tussen Renesse en Haamstede bijvoorbeeld, of het krekengebied bij Ouwerkerk en het Dijkwater bij Dreischor; als u er oog voor hebt, vindt u in de natuur veel van de geschiedenis van het eiland terug.
Dat in Nederland de natuur vooral maakbaar is, ziet u goed aan de Prunje. Dit natuurgebied. voormalig arme landbouwgrond, is nog jong. Maar de (trek)vogels hebben het massaal ontdekt. En zij trekken weer vogelaars uit heel Europa.

Trouwens, Schouwen-Duiveland ligt met haar zuidkust aan Nationaal Park Oosterschelde. Hoeveel (water)natuur wilt u hebben?