Het college op pad

Wethouder Joppe reikt Duurzaam Ondernemen Prijs uit

29 november 2023

Zeeuwsche Zoute heeft de Duurzaam Ondernemen Prijs gewonnen met hun baanbrekende 'H2O-station'. De Zoutziederij zet restproducten van hun zoutproductie slim in: ze maken gedemineraliseerd zeewater, perfect voor het wassen van ramen. Ze krijgen 10.000 euro om hun plan verder te ontwikkelen.

Groencombinatie TROTS eindigde op de tweede plaats en wil met hun prijs van 2000 euro samenwerkingen tussen diverse groepen opzetten voor een groenere omgeving.
Proeflokaal Ouwe Smisse, winnaar van 1000 euro, gaat voedselverspilling tegen door organisch afval om te zetten in compost.

Wethouder Daniel Joppe ging langs bij de winnende bedrijven en reikte de cheques uit. Hij benadrukt dat de Duurzaam Ondernemen Prijs bijdraagt aan het realiseren van lokale doelen zoals het verminderen van CO2-uitstoot en het stimuleren van de circulaire economie!

Wethouder Smit reikt certificaten uit aan nieuwe burgeradviseurs

20 november 2023

Vandaag reikte wethouder Ankie Smit de certificaten uit aan de nieuwe burgeradviseurs! Zij volgden vandaag hun laatste training bij SMWO Schouwen-Duiveland en gaan vanaf nu op pad.

Burgeradviseurs zijn geschoolde vrijwilligers in dienst van SMWO die informatie verstrekken aan 75-plussers op ons eiland over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van wonen, zorg en welzijn.

17 november 2023

"Ik ben echt ontzettend trots op onze bedrijven, in welke sector dan ook. Onze bedrijven leggen een enorme veerkracht en veel ondernemerskwaliteiten aan de dag. Ook nu er veel uitdagingen zijn op het gebied van prijzen, bestedingen, energie, stikstof en klimaat”, aldus wethouder Daniel Joppe.

Vanmorgen bracht hij een bezoek aan Kees Bosman, directeur van Geluk Groep in Bruinisse om hem een bos bloemen te overhandigen!

10 november 2023

1 op de 3 Nederlanders is mantelzorger. Veel mantelzorgers doen dat gewoon. Want je laat iemand waar je om geeft niet in de kou staan. Maar mantelzorg kan ook erg zwaar zijn.

Op Schouwen-Duiveland zijn maar liefst 10 duizend mantelzorgers actief en deze zetten we vandaag graag in het zonnetje! Wethouder Paula Schot reikte zojuist een mantelzorgcompliment uit aan mevrouw Paula Hansma-Peursum uit Zierikzee.

3 november 2023

Wij gaan voor 1 januari 2024 alle kinderspeelplaatsen en dorpshuizen zichtbaar rookvrij maken. Dat doen we met plakkaten en borden. Wethouder Ankie Smit onthulde vandaag in Zierikzee de eerste rookvrije kinderspeelplaats in onze gemeente!