Het college op pad

Burgemeesters bij laatste Straô van dit jaar

16 maart 2024

Het zit er weer op!

Kinderburgemeester Mila Berrevoets en burgemeester Jack van der Hoek brachten vandaag de laatste straô binnen in Serooskerke!

Wethouder Smit opent Energiehuis

7 maart 2024

Een Energiehuis? Daar kunt u terecht om informatie in te winnen over het verduurzamen van je woning. U kunt hier vragen stellen aan een onafhankelijke energiecoach.

Het Energiehuis is elke 1e donderdag van de maand geopend tussen 15.00 en 20.00 uur en is gevestigd op de Wevershoek 2 in Zierikzee. U kunt zonder afspraak binnenlopen!

Wethouder Ankie Smit opende 7 maart het Energiehuis. 'Dit huis staat symbool voor onze toewijding aan een schone en duurzame toekomst. Het Energiehuis is een concrete stap in de richting naar een energieneutraal eiland.'

10 februari 2024 - Foto: Sandra Koppelaar Fotografie

Burgemeester Jack van der Hoek neemt deel aan straô in Renesse.

De straô is een jaarlijkse traditie op ons eiland waarbij ruiters met hun versierde paarden naar het strand gaan voor een reinigend zeebad. Het symboliseert de overgang van winter naar lente. Het levert ieder jaar weer mooie plaatjes op!

1 februari 2024

Vanmorgen kwamen we samen bij het Watersnoodmonument in Ouwerkerk om de slachtoffers van de Watersnoodramp in 1953 te herdenken.

Er zijn korte toespraken gehouden, kransen en bloemen neergelegd, er is een minuut stilte geweest en het Wilhelmus is gezongen. Na de herdenking was er gelegenheid tot samenzijn in het Watersnoodmuseum.