Trouwlocaties

U kunt zelf kiezen waar u trouwt. Misschien wilt u trouwen op een plek waar u een bijzondere herinnering aan hebt. U hebt onze toestemming nodig, voordat u op deze plek mag trouwen. De locatie moet aan verschillende voorwaarden voldoen. Daarom is het verstandig op tijd contact met ons op te nemen. Wij kunnen u ook vertellen of u eventueel nog vergunningen nodig hebt.

Het is belangrijk dat u altijd eerst contact opneemt met de locatie om te vragen naar de beschikbaarheid voordat u de reservering bij ons doet.

Let op: het Stadhuismuseum is ook een bijzondere locatie waarmee u eerst contact moet opnemen!

Hoe maak ik de keuze voor een locatie?

Voor het maken van een keuze voor een locatie kunt u gebruik maken van de checklist. In de checklist wordt gevraagd naar de voorzieningen op de locatie, waarmee u rekening moet houden in verband met de plechtigheid. Dit zijn onder andere een omkleedruimte voor de ambtenaar, geluidsinstallatie, tafel, enzovoort. De checklist helpt u om deze zaken tijdig gereed te hebben. U voorkomt hiermee dat achteraf alsnog een andere locatie moet worden gekozen. In de checklist is ook de verplichting opgenomen om iemand aan te wijzen die de gasten helpt en die de ambtenaar Burgerlijke Stand ondersteunt bij zijn/haar taak.

Trouwen in onze eigen locatie

De Burgerzaal in het gemeentehuis, met in het midden een kunstwerk van twee glazen vazen gevuld met water.
Burgerzaal gemeentehuis

Voor wie kiest voor een eigentijdse en toch stijlvolle omgeving is de Burgerzaal in ons gemeentehuis een geschikte locatie.

Kosten trouwen op locatie

Bij een huwelijk op locatie worden de kosten die normaal berekend worden voor een huwelijk in de trouwzaal ook in rekening gebracht. Hiernaast kunnen er voor het gebruik van de locatie extra kosten in rekening worden gebracht door de beheerder van de locatie.