Trouwambtenaren

Bij de gemeente Schouwen-Duiveland hebben we een aantal buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand (BABS). Dit zijn bijzondere ambtenaren die uw huwelijk sluiten of uw geregistreerd partnerschap vastleggen. 

Hebt u een voorkeur voor 1 van de ambtenaren? Dan kunt u dit voor uw huwelijk of partnerschapsregistratie aan ons laten weten. Dat kan tijdens het invullen van de gegevens. U ontvangt daarover bericht na het vastleggen van de datum.  

De ambtenaar neemt contact met u op voor een gesprek. Tijdens dit gesprek kunt u vertellen wat uw wensen voor de ceremonie zijn. Bespreek dit goed met de ambtenaar. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Wilt u iemand anders als BABS? Dit is alleen mogelijk als die benoemd en beëdigd is.

pasfoto: Suzan de Bil

Een bijzondere dag

Daar zijn jullie dan: op deze bijzondere dag, met familie en vrienden om je heen en een ambtenaar voor je die dé vraag stelt. Misschien ben je een tikkeltje zenuwachtig (ik was dat op mijn trouwdag in ieder geval wel) of misschien helemaal niet. Hoe dan ook zal ik er alles aan doen om de ceremonie te laten verlopen zoals jullie dat willen.

Want het gaat om jullie en jullie unieke verhaal. Bij onze kennismaking vooraf ga ik met jullie terug naar hoe alles begon. Hoe hebben jullie elkaar ontmoet? Speelde er iemand een rol bij die kennismaking? Ook hoor ik graag wat jullie belangrijk vinden, hoe jullie in het leven staan. En zijn er anekdotes die nog steeds verteld worden? En natuurlijk: hoe zien jullie dé dag voor je?

Tijdens dat gesprek kunnen jullie vragen stellen en je wensen kenbaar maken: misschien wil je dat (je) kinderen een rol spelen in de ceremonie, of een ander familielid of een vriend(in). Wil je samen misschien stilstaan bij een belangrijke gebeurtenis? Laat het gerust weten. Of het nu een ingetogen ceremonie, een groots feest of iets er tussenin moet worden: het is jullie dag!

Na onze kennismaking schrijf ik op basis van alle informatie een op jullie toegesneden toespraak, passend bij jullie leven en liefde voor elkaar. Voor een ceremonie vol warmte, humor en inleving. Met aandacht voor jullie – het bruidspaar –  en voor jullie dierbaren. Zodat je over een jaar, tien jaar, dertig jaar met een fijn gevoel terugkijkt.

Over mij

Mijn naam is Susan de Bil en ik ben in 2010 bij deze gemeente getrouwd. Mijn man en ik (en onze huisdieren) wonen sindsdien met veel plezier op Schouwen-Duiveland. De wortels van mijn ouders liggen op dit eiland, maar mijn wortels hebben ook op andere plaatsen hun weg gevonden, onder andere in Frankrijk waar ik ben opgegroeid.

Taal en cultuur spelen een grote rol in mijn leven; zo geef ik naast dit werk nog taalcursussen en workshops en help ik particulieren en ondernemers (beter) contact te maken in Franstalig gebied. Dankzij verblijven in het buitenland heb ik geleerd een gemeenschappelijke grond te zoeken en daar wil ik anderen graag in meenemen; liever de overeenkomsten benadrukken dan de verschillen zoeken.
Volgens mijn man en vrienden heb ik de maffe aanleg om (Franse) songteksten feilloos te onthouden. Totaal niet interessant in het dagelijks leven, maar wel handig bij een muziekquiz. In mijn vrije tijd kun je me onder andere vinden in de tuin, achter een boek of bij theatersport.

Deze functie kwam op mijn pad. “Ja!, dat wil ik!”, dacht ik bij de vacature voor een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand bij de gemeente Schouwen-Duiveland. “Ja!, moet je doen, echt wat voor jou!”, vonden mijn dierbaren aan wie ik erover vertelde.
En nu heb ik de eer júllie te vragen om een volmondig “Ja!”.

pasfoto Remko Delfgaauw

Ja ik wil.

3 korte woorden waarachter steeds weer een bijzonder verhaal schuil gaat. Een verhaal van liefde, een verhaal zo oud als de mensheid. Op de dag dat jullie deze woorden naar elkaar uitspreken draait het volledig om dit verhaal. En in het bijzonder natuurlijk; jullie unieke versie. De eerste ontmoeting, de eerste vlinders in je buik, hoe de liefde gegroeid is, het aanzoek, en nog veel meer wat jullie met mij willen delen.

Ik wil het graag allemaal van jullie weten. Ik wil jullie leren kennen. Want alleen op deze manier kan ik een onvergetelijke bijdrage leveren aan jullie huwelijksdag. Ik doe dit met passie, inlevingsvermogen en humor. Wat mij betreft de enige manier waarop dit mooie ambt gestalte gegeven kan worden.

Trouwen is een live-event. Ik vind het dan ook een bijzondere eer om als ambtenaar van de burgerlijke stand onderdeel uit te mogen maken van jullie huwelijksdag. Wat jullie gender of geslacht ook is, deze dag kiezen jullie voor een levenslange verbinding met elkaar. Het is jullie liefdesverhaal. Ik ben er om dit verhaal op te tekenen. Rekening houdend met alle wensen en bijzonderheden. Want boven alles geldt: het is jullie dag!

Over mezelf: ik ben geboren in 1966 in Den Haag. In 1994 bezocht ik voor het eerst ons mooie eiland. Het was liefde op het eerste gezicht, 3 weken later woonde ik in Zierikzee. Ik heb hier mijn eigen onderneming opgericht en hier zijn mijn 3 kinderen geboren.
In mijn vrije tijd hou ik me graag bezig met kitesurfen, hardlopen, vrijwilligerswerk en landschapskunst.

Ik kijk uit naar jullie liefdesverhaal.

Karin Kooman

Kies je babs

Jullie gaan trouwen, gefeliciteerd! Als aanstaand bruidspaar breekt een drukke tijd aan. Het regelen van de locatie, de uitnodigingen, het vervoer, de bloemen en decoratie, het feest. En het kiezen van een trouwambtenaar (BABS) voor de huwelijksvoltrekking.
Ieder paar is uniek en het is mijn taak uit jullie verhalen de speciale, ontroerende en amusante anekdotes te halen die jullie kenmerken. Voor onze kennismaking nemen we de tijd. Daarom is mijn toespraak tijdens de sfeervolle ceremonie creatief, persoonlijk en tot in de puntjes. Zo wordt het echt jullie (trouw)dag

Babs, een officieel accent

Ja, ik wil! Drie liefdevolle woordjes die klinken bij de bezegeling van jullie huwelijk. Of het nu om een traditioneel huwelijk gaat, een hetero- dan wel homopaar, een intieme bruiloft of een grootse trouwerij, natuurlijk mag dat ene bepalende moment van het jawoord niet ontbreken.

Het is een officieel accent op deze feestelijke dag, met enig plechtig ceremonieel omringt. Omdat dit vanuit mijn ambt wordt verwacht. En altijd met aandacht voor jullie wensen en de dierbare mensen om jullie heen. Met veel plezier creëer ik een ontspannen en warme ambiance voor dit onvergetelijke moment, met hier en daar een persoonlijke noot.

Zo maak ik als BABS er samen met jullie een bijzondere (trouw)ceremonie van.

Even voorstellen

Vol trots ben ik, Karin Kooman, in 2014 benoemd tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) van de gemeente Schouwen-Duiveland.
Ik voel me vereerd een ceremoniële bijdrage te mogen leveren aan jullie (trouw)dag.

Geboren en getogen in Renesse en trotse moeder van Merijn en Marleen, werk ik al jaren in de toeristische sector. Trouw in mijn vriendschappen, betrokken bij de mensen om me heen en opgeruimd van karakter.
Dat ben ik. En wie zijn jullie? Ik ontmoet jullie graag!

Suzan Lanting

Hallo (aanstaand) bruidspaar,

Jullie gaan een belangrijke stap in jullie relatie zetten, namelijk met elkaar in het huwelijk treden en volmondig JA zeggen tegen elkaar.
Een huwelijk is de bevestiging van de liefde, die jullie voor elkaar voelen en natuurlijk ook de wens om voor altijd bij elkaar te willen blijven.
Jullie huwelijksdag moet een prachtige dag worden en ik vind het een eer om daar onderdeel van te mogen zijn.
Voorafgaand aan jullie dag hebben wij uitgebreid contact gehad. Jullie krijgen van mij een vragenlijst toegestuurd, maar ik kom ook graag bij jullie thuis voor een persoonlijk gesprek.
Of als dat niet lukt, een gesprek op locatie of via beeldbellen.
Tijdens dit gesprek zal ik jullie een heleboel vragen om jullie zo goed mogelijk te leren kennen. Maar ook kunnen jullie aan mij vragen stellen en jullie wensen ten aanzien van de ceremonie aan mij kenbaar maken.
Misschien hebben jullie al kinderen, en willen jullie dat zij ook een rol spelen tijdens de ceremonie.
Thuis ga ik aan de slag en schrijf ik een speech, waarin jullie je zeker zult herkennen.
Persoonlijk, met een lach, soms met een traan, dat is waar ik naar streef.
Elk bruidspaar is uniek en elke speech dus ook.

Mijn naam is Suzan Lanting en sinds 2012 ben ik als BABS werkzaam. Ik ben zelf ook getrouwd, met Hans en heb twee kinderen en inmiddels vier kleinkinderen.
Het lijkt me erg leuk jullie te ontmoeten. Tot snel?

“Wat was het een mooie dag en een geweldig feest. Maar als we erop terug kijken steekt er toch één moment van de dag bovenuit en dat was de ceremonie. Wat heb je dat bijzonder mooi gebracht. Iedereen sprak erover en zelfs alle kinderen waren er stil van. We zijn zo blij, dat jij ons wilde trouwen. Je hebt onze dag echt een dikke gouden rand gegeven”.
Maurice en Mireille)

foto Sterre van Leer

Het hart van de dag

Wat een mooie stap: jullie kiezen voor elkaar, en de hele wereld mag het weten… Zo’n groot JA tegen elkaar en tegen de liefde, dat moet gevierd worden. En daar hoort een ceremonie bij die precies bij jullie past: warm, vrolijk, ontroerend, origineel en helemaal raak, zodat jullie er jaar na jaar met intens plezier aan kunnen terugdenken. Die recht doet aan jullie persoonlijke wensen, maar ook aan de waardigheid van het ritueel.
foto: Eric van den Elsen

Jullie eigen verhaal

Er zijn maar weinig momenten in je leven dat je alle mensen om je heen hebt die belangrijk voor je zijn. Dat alleen al maakt deze dag bijzonder. Ik vind het een eer om het verhaal van jullie liefde te mogen vertellen in hun bijzijn, zodat voor iedereen voelbaar wordt waarom je juist met die éne heel bijzondere je leven wilt delen.

Ter voorbereiding spreken we ruim van tevoren af om kennis te maken. Dat kan op locatie, maar ook bij jullie thuis. Jullie vertellen me hoe jullie trouwdag eruitziet en wat jullie wensen zijn voor de ceremonie. Maar vooral gaan we het hebben over de liefde… Van die allereerste nieuwsgierige blik tot de momenten dat je elkaars steun echt voelde. De vragen die ik jullie van tevoren stuur helpen daarbij. Je zult verrast zijn hoe leuk en inzichtgevend het is om daarmee bezig te zijn, als voorbereiding op deze dag.

De ceremonie

Plechtig of informeel; met ruimte voor een eigen gelofte, een rol voor de kinderen (als die er zijn), of voor een van de belangrijke aanwezigen bij de ceremonie: jullie mogen het zeggen. Samen geven we zo vorm aan het hart van jullie trouwdag. Het wordt hoe dan ook onvergetelijk. En vanzelfsprekend is het mij daarbij om het even of jullie oud of jong zijn, voor het eerst verliefd of al ervaringsdeskundig, man of vrouw of van allebei een beetje.

Over mij

Precies de juiste woorden vinden voor elk verhaal – dat doe ik ook in mijn ‘gewone’ baan, als hoofdredacteur van Psychologie Magazine. Schrijven, improviseren, sfeer maken, spreken voor publiek: het hoort allemaal bij mijn dagelijks werk, en die ervaring breng ik hier graag in. Net als mijn onverbeterlijke nieuwsgierigheid naar mensen.

Zelf prijs ik me gelukkig met een man die al bijna negentien jaar met me wil ontbijten, drie lieve dochters en een grote zoon die op eigen benen staat. Vorig jaar zijn we vanuit Amsterdam verhuisd naar dit prachtige eiland, waar ik nog elke dag dankbaar voor ben. Het is mij een eer om jullie BABS te mogen zijn.

Margo Lemsom

Alles is liefde

  • Er komt iemand op je pad en onmiddellijk slaat de vonk over. Zo'n moment waarop je weet: "Dit is de persoon waar ik oud mee wil worden".
  • Je kent iemand al jaren en er ontstaat vanuit een vriendschap, geleidelijk aan een mooie en liefdevolle relatie.
  • Jij hebt je maatje voor het leven gevonden en er is liefde en respect voor elkaar. Zoveel mogelijkheden, zoveel mooie verhalen maar alles is Liefde.

Mag ik even bij je zijn?

Tijdens het voorgesprek, (liefst thuis bij het aanstaande bruidspaar) komen al die herinneringen aan bod. Hoe ging de eerste ontmoeting? Wat was het moment dat de vonk oversloeg? Hoe verliep het huwelijksaanzoek? Ook anekdotes tijdens vakantietripjes of uitstapjes zullen we doornemen. Mooie en persoonlijke verhalen die de basis zullen gaan vormen voor de tekst tijdens de huwelijksceremonie. Er is altijd plaats voor leuke anekdotes, bijzondere geloften maar ook voor een lach of een traan. Tijdens dit gesprek zal ook duidelijk worden waar de wensen liggen rond de locatie en de invulling van de ceremonie. Vergeet niet, het is jullie dag dus jullie bepalen! 

BABS = Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand

Voorheen verhuurden wij trouwauto's en kwamen wij regelmatig met aanstaande bruidsparen in aanraking. Ik mocht getuige en ceremoniemeester zijn bij verschillende huwelijken. Ook heb ik bruidsmodeshows gepresenteerd en op de een of andere manier blijf ik genieten van die bijzondere, verwachtingsvolle en gelukkige blik in de ogen van een toekomstig bruidspaar. Wat is er mooier dan een bijdrage te kunnen leveren aan een van de mooiste dagen in iemands leven? Dit is dan ook meteen de reden waarom ik BABS wilde worden. 

Kiezen jullie mij als trouwambtenaar? 
Beloof mij dan het volgende: zeg, "JA IK WIL" tegen elkaar en "Vier het leven"

Enkele andere bezigheden

Radiopresentator, PR Europa Kinderhulp, Mediator, Raadslid, Presentator veiling- en talentenshows. 

Valesca Malipaard

'Ja, ik wil…’ Toen ik deze woorden uitsprak, had ik niet durven dromen dat ik vanaf zomer 2012 zélf als een van de nieuwe buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand (BABS) van de gemeente Schouwen-Duiveland het ja- woord mag vragen aan geliefden. 
En het is mijn intentie om dat op zo’n manier te doen, dat het bruidspaar na dertig jaar huwelijk nog steeds met een glimlach terugdenkt aan het ceremoniële gedeelte van hun trouwdag. 
Voor mij is er geen grotere uitdaging dan met een aantal voor het bruidspaar belangrijke steekwoorden een prachtig verhaal creëren, waar de aanwezigen van kunnen genieten. 
Een verhaal waar precies uit naar voren komt waarom deze twee geliefden voor elkaar hebben gekozen en wát hun relatie zo bijzonder maakt. Want achter elke liefdesgeschiedenis schuilt immers een bijzonder en uniek verhaal.

Als BABS is het een grote eer om aanwezig te mogen zijn op een trouwdag. Jong of oud, man en vrouw, man en man of vrouw en vrouw, het maakt voor mij geen enkel verschil. Het is zoals The Beatles in de vorige eeuw al bezongen: All you need is love! 
En die Liefde-Met-De-Hoofdletter-L is voor mij het belangrijkste ingrediënt! 
Ik zal er dan ook mijn uiterste best voor doen om het persoonlijke verhaal en de wensen van het bruidspaar te vertalen naar een ceremonie ‘op maat’. 
Een aantal weken voor de grote dag maak ik een afspraak voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek staan we uitgebreid stil bij de wensen van het bruidspaar ten aanzien van de ceremonie. Misschien zijn er familieleden en/of vrienden die betrokken mogen worden bij de plechtigheid? 
En natuurlijk komt het ontstaan van de liefde, vanaf het prille begin, uitgebreid aan de orde.

Een beetje achtergrondinformatie over mij is misschien wel op zijn plek. Ik ben getrouwd, heb een heerlijke zoon en woon in het liefste straatje van Zierikzee.
In het dagelijks leven ben ik werkzaam als (kinder)diëtist voor ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen. Daarnaast heb ik één grote passie: schrijven! In mijn vrije tijd schrijf ik columns voor een aantal websites. En wie weet schrijf ik binnenkort wel de speech voor júllie trouwdag?! 
Mijn motto: al komt de regen met bakken uit de hemel (met de weersomstandigheden van tegenwoordig weet je het maar nooit helaas), samen met het bruidspaar zorg ik ervoor dat de zon áltijd schijnt in de trouwzaal! 

Simon van Maurik

Na het aanzoek moet het er dan ook echt van komen: Het Ja-woord, de ontknoping van spanning en de bezegeling van de liefde waardoor twee mensen naar uit wordt gekeken. 

Ik weet nog zelf hoe ik het ervoer, licht gespannen, tikkeltje zenuwachtig, maar ik had er zo verschrikkelijk veel zin in. Het is een moment wat voorbij komt maar wat ik me nog altijd zo voor de geest kan halen als de dag van gisteren. 

Allereerst is het prettig om met elkaar in gesprek te gaan. Dit om elkaar beter te leren kennen en om elkaar aan te voelen. De trouwdag is een unieke dag en het bruidspaar moet voor alle aspecten van die dag een goed gevoel hebben en dat geldt zeker voor de huwelijksvoltrekking. 
In het gesprek hoor ik graag van alles over het bruidspaar en zal ik ook van alles vragen. Zoals: 'Hoe heeft het bruidspaar elkaar leren kennen, wat zijn leuke anekdotes, de muziekkeuze en het verhaal daarachter, wat willen jullie absoluut wel benoemd hebben maar ook wat willen jullie absoluut niet benoemd hebben?'.
Hoe het bruidspaar zelf de huwelijksvoltrekking ziet, is het allerbelangrijkste. Het is dan ook mijn doel om de huwelijksvoltrekking te houden zoals het bruidspaar het voor ogen heeft passend bij de levensstijl, overtuiging en persoonlijkheden. 
Wat is er mooier dan twee mensen te zien die vol overgave en liefde elkaar trouw beloven ten overstaan van wie hen allemaal dierbaar zijn. 
Het is dan ook mijn streven om de huwelijksvoltrekking zo te houden dat jullie er vele jaren later nog altijd met een warm gevoel en stralende glimlach aan terugdenken. 

Wie ik ben

Ik ben Simon van Maurik, getrouwd,  vader van een zoon en een ware bon-vivant. 
In alles wat ik doe stort ik mijzelf met veel passie en gedrevenheid. Humor en relativeringsvermogen zijn voor mij twee belangrijke drijfveren in het leven. 
Zelf ben ik getrouwd op een winterse decemberdag in 2010 te Zierikzee waar ik tot op de dag van vandaag nog met heel veel plezier aan terugdenk.

In mijn dagelijkse werkzaamheden kom ik veel met verschillende mensen in contact en dan merk je dat iedereen een eigen verhaal heeft. 
En die verhalen maken mensen uniek. Die unieke verhalen achter de mens wil ik graag bij een huwelijksvoltrekking tot uiting brengen om er op die manier een onvergetelijk moment voor de rest van het leven van te maken. 

pasfoto van Roxanne Stoop

Jullie zijn verliefd én verloofd. Ik zou het een grote eer vinden als ik jullie in de echt mag verbinden. Trouwen. Een onvergetelijke ceremonie.

Mijn visie

Zonder taal vergeet je de momenten waarvan je zegt dat je ze niet zult vergeten. Ik houd van taal. Woorden, zinnen maken. Van jullie verhaal. Mijn doel is om jullie herinneringen en toekomstdromen in de mooiste woorden en zinnen te vangen. Jullie een persoonlijke ceremonie te bezorgen met een speech die ontroert en die pleziert. Een speech die tot de verbeelding spreekt met de leukste anekdotes, een speech waarin jullie jezelf herkennen en die ruimte laat voor een lach en een traan. Een jawoord.

Hoe ik te werk ga

Enkele weken voor jullie trouwdag maken we kennis met elkaar. Ik hoor jullie verhaal en jullie wensen ten aanzien van de ceremonie: wat vinden jullie belangrijk, wat mag ik wel vertellen en wat juist niet. Verder leg ik, met jullie toestemming, contact met een aantal familieleden en/of vrienden die wat leuks over jullie kunnen vertellen. Daarna schrijf ik jullie toespraak. Ik schaaf de toespraak steeds een beetje bij, totdat ik de juiste toon te pakken heb, want ja, woorden wegen en zinnen kunnen zinderen!

Over mij

Ik ben Roxanne Stoop, geboren in 1991 te Rotterdam. Getrouwd met Daniël en sinds april 2019 Zeeuwsgelukkig. Het mooie eiland Schouwen-Duiveland, de zee en het strand deden ons verhuizen naar Scharendijke. Ik ben graag buiten, ik wandel en train zoveel mogelijk met onze Vizsla draadhaar. Verder lees ik, eigenlijk alles, en de mooiste zinnen die ik tegenkom, bewaar ik. Ik werk als eerstegraads docent Nederlands op een middelbare school in Hellevoetsluis en ik ben BABS. In allebei de beroepen kan ik mijn liefde voor taal laten zien. Taal op maat voor jullie. Jullie dag, jullie ceremonie!

Wendy Tuns

De trouwdag is helemaal van het bruidspaar! Op deze dag laten jullie zien wie je bent, hoe je in het leven staat en wat je belangrijk vindt. Jullie wensen zijn dan ook het enige wat telt. Je bepaalt zelf hoe je de dag wilt invullen, van begin tot eind. Wie wordt bijvoorbeeld de ambtenaar van de burgerlijke stand die jullie huwelijk mag voltrekken? Het ligt voor de hand dat je ook daarvoor iemand wilt kiezen die bij jullie past.

Mijn visie

Als ambtenaar geloof ik dat mijn bijdrage aan deze glorieuze dag bovenal een eerbetoon aan jullie liefde moet zijn. Wat ik daaronder versta? Ten eerste, maar dat spreekt vanzelf, kunnen jullie rekenen op mijn volledige inzet. Daarnaast wil ik geen kostbare tijd verspillen aan clichés – waarom de trouwring rond is en al die andere ‘wijsheden’ die je ongetwijfeld veel vaker hebt gehoord. Het is juist belangrijk om de ceremonie volledig af te stemmen op jullie eigen verhaal. Ik ben een voorstander van een ontspannen sfeer, waarin zeker ruimte is voor diepgang, maar ook voor een grapje. Trouwen mag dan een serieuze aangelegenheid zijn, het is niet de bedoeling dat het in formaliteiten verzandt…

Hoe gaan we te werk?

Het begint met een gesprek waarin we elkaar beter leren kennen. Daarbij zal ik jullie van alles vragen over het hoe en waarom van jullie verbintenis. Maar ik zal ook, met jullie toestemming, verschillende mensen uit jullie omgeving benaderen. Hoe hebben zij jullie liefde voor elkaar ervaren, wat waren de opmerkelijke momenten in jullie relatie? Dat alles verwerk ik vervolgens tot bijzondere woorden. Jullie laten lachen, luisteren, stralen, maar bovenal genieten op een van de mooiste dagen van jullie leven: daar streef ik naar!

Wie is trouwambtenaar Wendy Tuns?

Nu willen jullie ongetwijfeld ook meer van mij weten. Ik, Wendy Tuns-Sala, getrouwd, moeder van twee kinderen, beschouw mezelf als een levensgenieter met een gezonde dosis nuchterheid. Ik ben in mijn element als ik mét en voor mensen kan werken. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als zelfstandig uitvaartspreker. Tijdens uitvaartceremonies ervaar ik keer op keer hoe sterk de liefde een mens kan maken. Wat het betekent om een leven te delen in liefde.

Het is op basis van die ervaringen dat ik graag de stap naar buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand wilde maken. In deze rol mag ik getuige zijn van de liefde, van het begin van een leven samen en kan ik daarbij hopelijk iets betekenen.