Projecten zonne-energie

Subsidie voor zonnepanelen

Wilt u uw huis verduurzamen door zonnepanelen op uw dak te plaatsen? Dan kunt u misschien wel subsidie van ons krijgen.
De energiekosten worden de laatste tijd alleen maar hoger. Deze kosten kunt u terugbrengen door minder energie te gebruiken, of door zelf duurzame energie op te wekken. Zeker met de huidige energieprijzen wordt het steeds aantrekkelijker om (een gedeelte van) uw elektriciteitsvraag zelf op te wekken door zonnepanelen op uw dak te plaatsen.

Om dit voor u nog interessanter te maken, heeft de gemeenteraad besloten om geld (subsidie) beschikbaar te stellen. Iedereen die besluit om op zijn of haar dak zonnepanelen te leggen, kan hiervoor éénmalig een bijdrage van € 250 bij de gemeente aanvragen.

Zonnepark Zierikzee

Zonnepark Zierikzee is in 2018 gerealiseerd door Saman Groep. Het ligt naast het industrieterrein van Zierikzee. Met een oppervlakte van 12,8 hectare en 41.000 zonnepanelen levert dit zonnepark energie voor 4.200 huishoudens, wat gelijk staat aan ongeveer 13.750.000 kilowattuur per jaar.

Postcoderoos Brouwershaven

In april 2017 is op initiatief van de Corporatie Energie Werkt Schouwen-Duiveland de 1e postcoderoos van start gegaan. Een groep inwoners uit Brouwershaven en omgeving wekken gezamenlijk duurzame zonne-energie op doordat zij 90 zonnepanelen hebben geplaatst op het dak van een landbouwschuur.

Postcodestroom Bruinisse

V.V. Bruse Boys aan de Nijverheidsweg in Bruinisse heeft haar dak beschikbaar gesteld voor een collectief zonnepanelenproject. Dit in samenwerking met de Samangroep en Postcodestroom. De inschrijving is inmiddels gesloten.