CO2 voetafdruk voor bedrijven berekenen

Steeds vaker krijgen organisaties van hun klanten de vraag om de CO2-uitstoot van hun bedrijfsvoering te delen. Met de Milieubarometer maakt u eenvoudig een CO2-footprint, met de juiste CO2-factoren. Wij bieden bedrijven hiervoor een gratis startabonnement van de milieubarometer aan. De milieubarometer is een instrument dat ontwikkeld is door stichting Stimular.

De Milieubarometer vat de milieu-impact (inclusief CO2 uitstoot) van uw organisatie samen in heldere grafieken en kengetallen. U kunt de milieuwinst door de jaren heen monitoren, doelen stellen, of uw eigen organisatie met het branchegemiddelde vergelijken. Grote organisaties kunnen het abonnement uitbreiden en meerdere vestigingen met elkaar vergelijken.

Het kwantificeren en monitoren van duurzaamheidsdoelen geeft grip op de impact van de organisatie. Zo kunt u beter zien of u voldoende voortgang boekt om bijvoorbeeld in 2030 uw footprint te halveren of zelfs al klimaatneutraal te zijn. Of dat u op koers bent voor uw gekozen afvalscheidingsdoel van 85 % in 2025.

Doelen en indicatoren zijn niet voor niets onderdeel van duurzaamheidscertificaten zoals de CO2-Prestatieladder en ISO 14001; ze zetten u in beweging in de gewenste duurzame richting.

Aanmelden kan via milieubarometer.nl of via ewsd.nl/projecten/.