CO2 budget Schouwen-Duiveland

Wereldwijd hebben we afgesproken dat we de opwarming van de aarde onder de 1,5 - 2 graden willen houden. Of sterker nog hoe krijgen we onze uitstoot naar 0?
Daarvoor moeten we samen aan de slag. Om Schouwen-Duivelanders bewust te maken van de CO2 uitstoot en het nog beschikbare CO2 budget voor ons eiland maakte stichting BeWUSD* in opdracht van de gemeente Schouwen-Duiveland een film over dit thema met als titel 'Wat wil Schouwen-Duiveland'.  
Op de website watwilsd.nl kunt u een trailer van deze film zien. Maar u vindt er ook een dashboard met een actuele CO2 teller. Zo kunt u zien hoeveel CO2 wij nog met zijn allen op Schouwen-Duiveland kunnen verbruiken. U kunt er bovendien ook uw eigen voetafdruk meten. Uw keuzes hebben namelijk impact op de CO2 uitstoot. Denk aan keuzes voor uw huis, vervoer, kleding en voeding.

Gaat het onderwerp u aan het hart? Neem een kijkjes op watwilsd.nl en geef het stokje door.

*BewuSD is een lokale stichting die iedereen op Schouwen-Duiveland bewust wil maken over de klimaatvraagstukken die op ons afkomen. Zo moeten we samenwerken aan inzichten, idee├źn en initiatieven om de klimaatverandering het hoofd te bieden.