Woningeigenaren en huurders

Gemeentelijke Isolatiesubsidie

Kijk voor de volledige informatie op de pagina: Subsidie voor isolatie.

Voucher voor Doe het zelver

Kijk voor de volledige informatie op: Subsidie isolatie voor doe-het-zelvers

Subsidie Zonnepanelen

Kijk voor de volledige tekst op pagina: Subsidie voor zonnepanelen.

Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE)

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor een zonneboiler, een hybride warmtepomp, 5 typen isolatiemaatregelen en elektrische kookvoorziening aansluiting op een warmtenet.

Subsidie aan verenigingen van eigenaars (VvE) voor warmtepompen, zonneboilers en warmtenetten is per 1 januari 2023 overgegaan naar de Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (SVVE). Voor zonnepanelen en kleine windturbines kunnen VvE’s nog wel terecht bij ISDE. Meer informatie kunt u vinden op rvo.nl.

Energieteam Schouwen-Duiveland

Voor particuliere woningeigenaren en huurders die in een slecht geïsoleerde woning wonen en die daardoor moeite hebben met het betalen van de energierekening biedt het EnergieTeam Schouwen-Duiveland gratis hulp. Het Energieteam Schouwen-Duiveland helpt met het besparen van energie. Dit doen ze door het geven van handige tips die u direct kunt gebruiken. En ze kijken naar de mogelijkheden om met kleine aanpassingen uw huis duurzamer te maken. Die aanpassingen voert een klusteam daarna ook gratis uit.

Aanmelden

Wilt u uw huis gratis verduurzamen met behulp van het EnergieTeam Schouwen-Duiveland? Wil jij tot € 250 aan kleine maatregelen ontvangen en laten aanbrengen door een klusteam?
Meld u dan aan via energiekzeeland.nl/energieteam-schouwen-duiveland en vul het aanmeldformulier in.

EnergieTeam Schouwen-Duiveland is een initiatief van de gemeente Schouwen-Duiveland, Zeeuwland, de Zuidhoek, SMWO en Energiek Zeeland.

Monumentencoach

Heeft u een monument en wilt u uw monument verduurzamen dan kunt u gebruik maken van de monumentencoach. De monumentencoach kan u ondersteunen met advies over bouwtechnische en installatietechnische maatregelen om uw monument te verduurzamen en financieringsmogelijkheden. Ook kan de monumentencoach ondersteuning bieden bij vergunning- en/of subsidieaanvragen.

De ondersteuning wordt tot € 2.000 door de gemeente vergoed. Per woning kunt u hier éénmaal gebruik van maken. Voor het aanvragen van een advies bij de monumentencoach kunt u een e-mail sturen.

Monumentenpaspoort

Een monumentenpaspoort kunt u zien als een specifiek energieadvies van de Monumentenwacht voor uw monument. Hierin wordt aangegeven welke maatregelen u in uw monument kan uitvoeren en mag uitvoeren, wat het oplevert, en wat het kost. Het sterke van dit product is dat het advies wordt gegeven door een onafhankelijke partij die alles weet van monumenten, namelijk de Monumentenwacht Zeeland. Als u al lid bent van de Monumentenwacht voor advies over beheer en onderhoud, dan kennen zij uw monument ook goed. De gemeente vergoedt de kosten van een monumentenpaspoort tot een bedrag van € 500 per monument. U kunt hier per monument één keer gebruik van maken.

Kijk voor meer informatie over het monumentenpaspoort op erfgoedzeeland.nl. Hier kunt u ook een monumentenpaspoort aanvragen.

Regenton voucher

Kijk voor de volledige regeling op pagina: Bijdrage voor het kopen van een regenton.

Lening Duurzaam en langer thuis

Kijk voor de volledige regeling op pagina: Lening duurzaam en langer thuis.

Energiebespaarlening

Het warmtefonds heeft aantrekkelijke leningen voor energiebesparende maatregelen voor particulieren en VVE’s. Voor inkomens tot € 60.000 per jaar heeft het warmtefonds een renteloze lening die de eerste vijf jaar aflossingsvrij is. Voor meer informatie zie www.warmtefonds.nl