10 oktober lezing Toon Walravens

Toon Walravens

Alles wordt duurder. De energieprijzen rijzen de pan uit en de kassabon voor je boodschappen is ook niet meer wat het geweest is. Een op de drie huishoudens worstelt met het voorzien in het levensonderhoud. Financiële problemen vormen een voedingsbodem voor georganiseerde criminaliteit. In zijn jeugdjaren wordt Toon geconfronteerd met armoede. Na een zware jeugd belandt hij in de criminaliteit. Hij kan u deze avond als geen ander vertellen hoe het is om op te groeien in een gezin met financiële problemen. Praten over problemen vinden we moeilijk. Praten over geldproblemen doen we al liever helemaal niet. Kent u iemand in uw omgeving, familie, vrienden of collega’s met financiële problemen? Maakt u het bespreekbaar? En hoe doet u dat dan?

Toon is adviseur bij Walravens Zorgadvies op het gebied van ervaringsdeskundigheid en rehabilitatie. Hij werkt nauw samen met justitiële inrichtingen, forensische zorg, maatschappelijke opvang en de ggz.

In 2013 heeft hij de internationale 'Redemption & Justice Award' in Leicestershire in Engeland in ontvangst genomen. Deze award komt van No Offence, een internationale netwerkorganisatie die zich bezighield met uitwisseling van kennis, meningen en verschillen perspectieven op het gebied van justitie/forensische zorg. Toon werd voorgedragen voor zijn bijdrage aan herstelondersteunende zorg in Forensische kliniek De Woenselse Poort in Eindhoven en voor zijn inzet om mensen te ondersteunen die in een reclasseringssituatie zitten.

Aanmelden

Locatie: fiZi, Kerkhof 3 Zierikzee

Tijd: inloop 19.30 uur/start 20.00 uur

Meld u gratis aan voor deze avond met Toon Walravens via deze link. We vragen u het aantal personen en uw e-mailadres voor de bevestiging door te geven.

Hebt u vragen? Neem dan contact op met ons Seviceteam via telefoonnummer (0111) 452 000 of stuur een e-mail naar Inge van den Houte.