Specifieke uitkering noodfonds energie amateursportverenigingen (SPUK NEAS)

De regeling Specifieke uitkering noodfonds energie amateursportverenigingen (SPUK NEAS) is bedoeld om amateursportverenigingen eenmalig gedeeltelijk te compenseren voor de gestegen energiekosten.

Voor wie?

Deze regeling is alleen bedoeld voor amateursportverenigingen die geen gebruik kunnen maken van de TEK-regeling (Tegemoetkoming Energiekosten).

Sportverenigingen kunnen hun energiekosten van het jaar 2019 terugkrijgen.

Vanuit het Rijk is € 6 miljoen voor deze uitkering beschikbaar. Wordt dit plafond bereikt, dan wordt dit bedrag evenredig verdeeld over de aanvragers.

Energiecompensatie aanvragen

Aanvragen van deze regeling gaat via de gemeente.

Sportverenigingen hebben tot en met 31 augustus 2023 de tijd om de benodigde stukken bij ons aan te leveren. Dit kan eenvoudig via de aanvraagknop hieronder. Geef in het aanvraagformulier duidelijk aan wat de energiekosten zijn geweest van het kalenderjaar 2019. Is er sprake van een gebroken boekjaar of contractjaar? Geef dan de kosten op van 2018/2019.

Na 31 augustus vraagt de gemeente Schouwen-Duiveland in 1 keer de subsidie aan bij het ministerie. De verwachting is dat in het 4e kwartaal van 2023 het geld naar de sportverenigingen kan worden overgemaakt.

Inloggen met DigiD Aanvragen Inloggen met eHerkenning Niveau 2+ Aanvragen

Hebt u een vraag?

Dan horen wij graag van u. Bel naar (0111) 452 000of stel uw vraag op de pagina 'Vraag aan de gemeente'.