Vaste ligplaatsen havens

Omschrijving

Is er een ligplaats beschikbaar in een gemeentelijke haven? Wilt u een vaste ligplaats in één van de gemeentelijke havens? Dan kunt u hier aanvragen of er een plaats beschikbaar is.

Hoe werkt het?

Om een ligplaats aan te vragen, klikt u op de knop 'Aanvragen' in het rechtermenu op deze pagina.

U kunt aangeven wat voor ligplaats u wenst en in welke haven u deze wilt. De havenmeester bepaalt of de aangevraagde ligplaats beschikbaar is.

Wat kost het?

Pleziervaart (tarieven inclusief BTW)

  • jaarplaats (box) per m²: Brouwershaven € 35,30, Zierikzee € 27,99
  • geringe accommodatie per m²: Brouwershaven € 33,18, Zierikzee € 25,37

Bent u niet woonachtig in de gemeente Schouwen-Duiveland dan bent u toeristenbelasting verschuldigd. Het tarief toeristenbelasting is € 1,12 per persoon, per nacht.

Beroepsvaart Bruinisse, Brouwershaven en Zierikzee (tarieven exclusief BTW)

  • havengeld bedrijfsschip per aanlegbeurt (voor maximaal 24 uur) met een minimum afmeting van 100 m² kost € 0,105 per m²
  • jaarabonnement havengeld bedrijfsschip met een vaste ligplaats in Gemeentehaven Zierikzee (inclusief milieurecht) en jaarcontract voor schepen zonder vaste ligplaats. In box per m² € 16,66, naast elkaar € 11,21.
  • jaarabonnement havengeld bedrijfsschip met een vaste ligplaats in de Vissershaven Bruinisse (inclusief milieurecht) en jaarcontract voor schepen zonder vaste ligplaats. Schepen kleiner dan 50 m² € 24,84 per m², schepen groter dan 50 m² € 24,31 per m².
  • jaarabonnement havengeld voor een vissersschip met vaste ligplaats in de Vluchthaven Bruinisse kost € 9.506,00 per schip, voor deelnemers aan de Stichting Financiering Afvalstoffen Visserij geldt een korting van € 350