Vaste ligplaatsen havens

Omschrijving

Wilt u een vaste ligplaats in één van de gemeentelijke havens? Wilt u weten of er een ligplaats beschikbaar is?

Hoe werkt het?

Om een ligplaats aan te vragen stuurt u een e-mail naar de betreffende havenmeester. Klik op de knop 'E-mail haven...' in het rechtermenu op deze pagina.

U kunt in de e-mail aangeven wat voor ligplaats u wenst en de afmetingen van uw schip doorgeven. Deze aanvraag wordt in behandeling genomen door de havenmeester van de betreffende haven. De havenmeester bepaalt of de aangevraagde ligplaats beschikbaar is.

Wat kost het?

Pleziervaart (tarieven inclusief BTW)

  • jaarplaats (box) per m²: € 40,85
  • geringe accommodatie per m²: € 36,45

Woont u niet in de gemeente Schouwen-Duiveland dan bent u toeristenbelasting verschuldigd. Het tarief toeristenbelasting is € 1,46 per persoon, per nacht.

Beroepsvaart Bruinisse, Brouwershaven en Zierikzee (tarieven exclusief BTW)

  • havengeld bedrijfsschip per aanlegbeurt (voor maximaal 24 uur) met een minimum afmeting van 100 m² kost € 0,10 per m²
  • jaarabonnement havengeld bedrijfsschip met een vaste ligplaats (inclusief milieurecht) en jaarcontract voor schepen zonder vaste ligplaats. Schepen kleiner dan 50 m² € 27,20 per m², schepen groter dan 50 m² € 26,70 per m².
  • jaarabonnement havengeld voor een vissersschip met vaste ligplaats in de Vluchthaven Bruinisse kost € 10.472 per schip. Voor deelnemers aan de Stichting Financiering Afvalstoffen Visserij geldt een korting van € 350.