Reddingsbrigades

DE STRANDREDDINGSBRIGADE WESTERSCHOUWEN

De vrijwilligers van de Strandreddingsbrigade Westerschouwen (SRB) zien toe op de veiligheid van de badgasten aan de Noordzeekust van Schouwen-Duiveland.

Dit toezicht vindt in eerste instantie plaats in de nabijheid van de reddingsposten. Zij doen dit vanuit de reddingsposten:

  • Post Westenschouwen - rotonde                 telefoonnummer (0111) 651 913
  • Post Jan van Renesseweg - overgang          telefoonnummer (0111) 461 762                     
  • (Dag)post Wilhelminahoeve - overgang      telefoonnummer (0111) 461 591
  • Post Scharendijke - overgang                       telefoonnummer (0111) 417 800 

De SRB houdt daarnaast ook preventief toezicht in die gebieden waar toezicht is gewenst. 

Toezicht vindt plaats in de weekenden van eind april tot en met de eerste week van september, op nationale feestdagen en dagelijks in de maanden juli en augustus.

De openingstijden van de reddingsposten zijn van 10.00 tot 18.00 uur.

De SRB is er niet alleen voor toezicht op zwemmers en baders, maar handelt ook EHBO gevallen af, herenigt ouders met zoekgeraakte/gevonden kinderen, ondersteunt hulpdiensten, lokaliseert ongevallen en zorgt voor afzettingen en algemene ondersteuning, voert zelf (kleine) reddingsoperaties uit en ondersteunt de Kustwacht waar mogelijk door hulp te verlenen bij reddingsoperaties. 

Naast deze strandbewaking verleent de SRB assistentie bij de Nieuwjaarsduik te Westerschouwen, de Paasduik in Renesse en evenementen als Concert at Sea. 

Contact

De SRB is gedurende de openstelling telefonisch te bereiken op bovenstaande nummers en per e-mail.

REDDINGSBRIGADE ZIERIKZEE-DUIVELAND

De vrijwilligers van de Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland bewaken het strandje van Ouwerkerk aan de Oosterschelde. De strandpost is gevestigd aan de Weg van de Buitenlandse Pers. De snelle reddingsboot is inzetbaar aan de oostelijke zijde van de Oosterschelde. De vrijwilligers verlenen naast het werk op het water ook EHBO diensten.

Naast de strandbewaking is de reddingsbrigade inzetbaar bij alle soorten evenementen op en rond het water. Te denken valt aan evenementen en surf-, roei- en zeilwedstrijden.

De Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 06 38 76 89 23.