Routes

Schouwen-Duiveland beschikt over een fietsknooppuntensysteem, wandelroutenetwerk en men/ ruiterpaden.

Fietsen

Het fietsknooppuntensysteem is een systeem waarin u zelf uw route samen kunt stellen. U komt altijd weer bij het beginpunt uit. Er zijn ook tien vastgelegde routes, gebundeld onder de naam Wilg, Wind, water. Voor meer informatie kijk op www.vvvzeeland.nl/nl/zien-en-doen/fietsen/fietsknooppunten/

In 2019 heeft de gemeente Schouwen-Duiveland samen met de gemeenten Goeree-Overflakkee, Westvoorne en Veere de internationale prijs voor Best Of Nature gewonnen. Deze prijs wordt ieder jaar op de internationale toerismebeurs in Berlijn uitgereikt. Onze internationaal gewaardeerde natuur is zeer geschikt om door heen te fietsen. Daarom is er een speciale Best of Nature fietsroute ontwikkeld. Deze route loopt van de gemeente Westvoorne via Goeree-Overflakkee door Schouwen-Duiveland tot in de gemeente Veere. In totaal is de route meer dan 100 kilometer lang. Per gemeente is er een rondtocht die ook apart van de lange route gefietst kan worden. In het routeboekje vindt u informatie over de natuur waar u doorheen fietst.

De Best of Nature fietsrouteboekjes zijn verkrijgbaar bij de VVV inspiratiepunten.

Wandelen

Het wandelroutenetwerk op Schouwen-Duiveland is zeer uitgebreid. Via www.vvvzeeland.nl/nl/zien-en-doen/wandelen/ is informatie verkrijgbaar.

Paardrijden

U kunt paardrijden op de prachtige stranden, maar er zijn een groot aantal speciaal aangelegde ruiter- en menroutes. Meer informatie vindt u op www.vvvzeeland.nl/nl/zien-en-doen/sportief/paardrijden/ruiterrroutes/. Bij het VVV is tegen betaling een kaart met alle routes beschikbaar.

Fietsen langs de Oosterschelde

Fietsen langs de Oosterschelde