Jachthavens en watersport

Schouwen-Duiveland heeft verschillende mooie jachthavens, gelegen aan de Oosterschelde en het Grevelingenmeer. Hier vindt u een overzicht van de (gemeentelijke) havens en de watersportverenigingen. 

Jachthaven Brouwershaven

Over de haven
Brouwershaven is een gezellige stad met een rijke maritieme geschiedenis. Brouwershaven was vroeger een belangrijke V.O.C. havenstad. Eveneens is het de geboortestad van staatsman en dichter Jacob Cats. Het gehele jaar door is Brouwershaven een unieke bestemming voor toeristen. In het centrum kunt u schitterende monumentale panden bezichtigen. 

Algemene gegevens 
Erkenningen: Blauwe Vlag
Diepte haven: 2.2 meter
Diepte haveningang: 2 meter
Vaarwater: Grevelingenmeer 

Voorzieningen
Douchegelegenheid, levensmiddelen verkrijgbaar, restaurant, wasserette, Wifi, benzine/olie, camping, clubgebouw, combipomp olie-/vuilwater, elektriciteitsaansluiting, motorreparatie, oliehoudend waterpomp, scheepsartikelen, trailerhelling (tegen betaling dagkaart € 11,75 of jaarabonnement € 117,40), verlichting haveningang, verlichting steigers, vuilwaterinnamestation, zeilmakerij.

Capaciteit 
435 ligplaatsen

Contactgegevens 
Nieuwe Jachthaven 12
4318 AR  Brouwershaven 
Telefoon (0111) 691 330
Website wvbrouwershaven.nl

WSV DEN OSSE (BROUWERSHAVEN)

Over de haven
De jachthaven van de Watersportvereniging Den Osse is een gewilde thuishaven. Gelegen aan het prachtige Grevelingenmeer, het grootste zoutwatermeer van Europa. Tegenover het kantoor van de havenmeester bevindt zich het gezellige havencafé dat op vrijdag- en zaterdagavond geopend is van 20.00 uur tot 01.00 uur. Achter de dijk bevindt zich een supermarkt en tevens ligt er een professionele werf annex watersportwinkel naast de deur. Ook zijn er diverse gezellige restaurantjes in de directe nabijheid. 

Algemene gegevens 
Erkenningen: Blauwe Vlag 
Diepte haven: 5 meter 
Diepte haveningang: 2.8 meter 
Vaarwater: Grevelingenmeer

Voorzieningen
Douchegelegenheid, levensmiddelen verkrijgbaar, restaurant, wasserette, camping. clubgebouw, combipomp olie/-vuilwater, elektriciteitsaansluiting, motorreparatie, scheepsartikelen, verlichting haveningang, verlichting steigers, zeilmakerij.

Capaciteit 
475 ligplaatsen

Contactgegevens
Jachthaven Den Osse 1
4318 NA  Brouwershaven
Telefoon (0111) 691 457 
Fax (0111) 692 362 
E-mail WSV den Osse
Website wsvdenosse.nl

JACHTHAVEN BRUINISSE

Over de haven
De jachthaven Bruinisse is gelegen aan het Grevelingenmeer, het grootste zoutwatermeer van Europa. In de nabijheid liggen verschillende pittoreske plaatsjes. Op de kade vindt u alle faciliteiten die een watersporter nodig heeft. 
De familiehaven is jarenlang in ontwikkeling geweest. Eind 2010 was de nieuwbouw gereed. De haven beschikt onder meer over nieuwe horeca gelegenheden, winkels en een beschut openbaar zwemstrand.

Algemene gegevens
Erkenningen: HISWA , Blauwe Vlag
Diepte haven: 3.85 meter
Diepte haveningang: 3.85 meter
Vaarwater: Grevelingenmeer

Voorzieningen
Douchegelegenheid, levensmiddelen verkrijgbaar, restaurant, wasserette, Wifi, benzine/olie, combipomp olie-/vuilwater, elektriciteitsaansluiting, motorreparatie, scheepsartikelen, stalling jollen, trailerhelling, verlichting haveningang, verlichting steigers, vuilwaterinnamestation.

Capaciteit
1.400 ligplaatsen

Contactgegevens 
Jachthavenweg 61
4311 NC  Bruinisse 
Telefoon (0111) 481 485 
Fax (0111) 481 659 
E-mail jachthaven Bruinisse 
Website jachthavenbruinisse.nl

JACHTHAVEN WSV BRU (BRUINISSE)

Over de haven
Watersportvereniging Bru, opgericht op 15 April 1967, is gelegen naast de sluis van Bruinisse aan het Grevelingenmeer en telt ongeveer 150 ligplaatsen van verschillend formaat. De haven is met een gemiddelde diepte van 4,5 meter bereikbaar voor alle maten en soorten schepen en wordt jaarlijks door een groot aantal passanten bezocht. WSV Bru is een typische familiehaven met voorzieningen zoals een speeltuin, een wasserette, een barbecueterras, een jeu de boules baan en sanitaire voorzieningen. In de nabijheid van de haven bevinden zich diverse (scheeps)winkels, supermarkten, een zwembad, een strandje, een bowling, een sauna, een golfbaan en diverse restaurants.

Algemene gegevens 
Diepte haven: 8 meter
Diepte haveningang: 8 meter 
Vaarwater: Grevelingenmeer 

Voorzieningen
Douchegelegenheid, wasserette, clubgebouw, combipomp olie-/vuilwater, elektriciteitsaansluiting, verlichting haveningang, verlichting steigers, vuilwaterinnamestation.

Capaciteit 
150 ligplaatsen

Contactgegevens 
Werkhavenweg 
4311 NK  Bruinisse 
Telefoon (0111) 481 506 
Mobiel 06 46 14 02 28 
E-mail WSV Bru
Website wsvbru.nl

JACHTHAVEN BURGHSLUIS 

Algemene gegevens
Getijdehaven: Ja
Diepte haven: 2.5 meter
Diepte haveningang: 2.5 meter
Vaarwater: Oosterschelde 

Voorzieningen 
Douchegelegenheid, benzine/olie, camping, clubgebouw, elektriciteitsaansluiting, verlichting haveningang, verlichting steigers, vuilwaterinnamestation.

Capaciteit
120 ligplaatsen

Contactgegevens 
Havenplateau 1
4328 NT  Burghsluis
Telefoon (0111) 653 114  
Mobiel 06 51 03 27 02  
E-mail jachthaven Burghsluis

JACHTHAVEN SCHARENDIJKE

Over de haven
De Watersportvereniging heeft een haven om trots op te zijn. De haven is in bezit van de 'Blauwe Vlag', een hoge kwaliteitsaanduiding die uitgereikt is door de internationale jury van de Blauwe Vlag organisatie FEE.

Algemene gegevens 
Erkenningen: Blauwe Vlag 
Diepte haven: 2.4 meter
Diepte haveningang: 2.4 meter
Vaarwater: Grevelingenmeer 

Voorzieningen
Douchegelegenheid, restaurant, Wifi, camping, clubgebouw, elektriciteitsaansluiting, scheepsartikelen, stalling jollen, trailerhelling, verlichting haveningang, verlichting steigers, vuilwaterinnamestation.

Capaciteit
850 ligplaatsen

Contactgegevens 
Haven Kloosternol 5
4322 AK  Scharendijke 
Telefoon (0111) 671 264 
E-mail jachthaven Scharendijke
Website wvscharendijke.nl

WATERSPORTVERENIGING ZIERIKZEE

Over de haven 
Watersportvereniging Zierikzee is opgericht in 1961 en telt bijna 200 leden, dat is de gemiddelde grootte van een watersportvereniging in Nederland. De vereniging beheert een jachthaven in Zierikzee met 115 ligplaatsen. In het midden van de haven ligt het drijvende clubhuis van de vereniging. 

Algemene gegevens
Getijde haven: Ja 
Diepte haven: 3 meter
Diepte haveningang: 2.7 meter
Vaarwater: Oosterschelde 

Voorzieningen 
Douchegelegenheid, restaurant, clubgebouw, elektriciteitsaansluiting, verlichting haveningang.

Capaciteit 
115 ligplaatsen

Contactgegevens 
Oude Haven 
Zierikzee 
Telefoon (0111) 414 877 
Mobiel: 06 55 73 24 10 
E-mail WSV Zierikzee 
Website wvzierikzee.nl