Inschrijving, optie of koop

Omschrijving

De gemeente heeft op verschillende locaties grond in de verkoop voor het bouwen van een woonhuis of bedrijf. Verder komen sommige gemeentelijke groenstroken in aanmerking voor verkoop.

Bouwkavel voor woningbouw

De gemeente heeft verschillende woningbouwplannen op Schouwen-Duiveland. Wanneer u interesse in een bouwkavel hebt, kunt u een optie of verzoek tot aankoop aanvragen. Soms heeft de gemeente het voornemen om een woningbouwplan te realiseren. Hiervoor dient de gemeente een bestemmingsplanprocedure te doorlopen. De gemeente kan de bouwkavels dan nog niet uitgeven. In dat geval kunt u een aanvraag voor een inschrijving doen. Wanneer een bouwkavel in optie is uitgegeven, kunt u voor het betreffende bouwkavel een aanvraag inschrijving doen.

U kunt op deze website zien welke woningbouwplannen de gemeente heeft.

De voorwaarden voor inschrijving, optie of koop zijn opgenomen in de inschrijvingsregeling, optieregeling en algemene verkoopvoorwaarden. Deze vindt u in het rechtermenu onder 'Bekijk ook'.

Bouwkavel voor de bouw van een bedrijf

De gemeente heeft verschillende bedrijven- en industrieterreinen op Schouwen-Duiveland. Wanneer u interesse voor een bouwkavel hebt, kunt u contact opnemen met de bedrijfscontactfunctionaris.

Wilt u zien welke bedrijven- en industrieterreinen de gemeente heeft? Op de pagina 'Bouwen en Vestigen' vindt u alle informatie.

De voorwaarden voor inschrijving, optie op koop zijn opgenomen in de inschrijvingsregeling, optieregeling en algemene verkoopvoorwaarden. Deze vindt u in het rechtermenu onder 'Bekijk ook'.

Groenstroken

In bepaalde gevallen is het mogelijk om een groenstrook grenzend aan uw perceel aan te kopen. Hierover kunt u meer lezen in de 'Beleidsnota groenstroken en restpercelen'.

Hoe werkt het?

Om een inschrijving, optie of aankoop aan te vragen, klikt u op de knop 'Aanvragen inschrijving', 'Aanvragen optie' of 'Aanvragen koop' in het rechtermenu op deze pagina.