Mobiel parkeren

Betalen zonder kleingeld of betaalpas? U betaalt gewoon met uw mobiele telefoon.

Hoe werkt het real-time parkeren

Realtime parkeren is mogelijk met een app op de smartphonemobiele telefoon. Om gebruik te kunnen maken van de service moet u zich eenmalig aanmelden op de site van een van de providers die het real-time parkeren in de gemeente mogelijk maken.

Direct of binnen enkele dagen na registratie ontvangt u een bevestiging. 

Er zijn diverse providers die mobiel parkeren mogelijk maken. Klik hier voor een overzicht.

  1. Als u zich hebt aangemeld, voert u het kenteken van uw vervoersmiddel in.
  2. De parkeertijd gaat in wanneer u het zonenummer, dat op de parkeerautomaat op de parkeerplaats staat, via telefoon, app, sms of (mobiel) internet doorgeeft aan uw provider. U hoeft niets in de auto te leggen. Of er betaald is, controleren onze parkeercontroleurs op basis van uw kenteken. Staat u niet als parkeerder geregistreerd, dan mag de parkeercontroleur een boete uitschrijven.
  3. Als u het parkeerterrein verlaat meldt u zich weer af via de telefoon, sms of mobiel internet; de parkeertijd wordt dan direct beëindigd. De parkeerkosten worden bijgehouden door uw provider. Aan het eind van de maand incasseert deze de parkeergelden met een automatische incasso. De maandelijkse abonnementskosten variëren per aanbieder van € 0 tot € 2,50 (exclusief de verschuldigde parkeerbelasting).

De parkeerders die van buiten de gemeente komen, kunnen ook gebruik maken van dit systeem, aangezien dit een landelijk netwerk is.