Ontheffing afwijken sluitingsuur

Omschrijving

De gemeente heeft in de Algemene plaatselijke verordening (APV) regels opgesteld over de tijden waarop horecabedrijven gesloten moeten zijn. U kunt hier onder bepaalde voorwaarden een ontheffing voor aanvragen.

De tijden waarop een horecabedrijf niet voor klanten geopend mag zijn, ligt over het algemeen tussen 03.00 uur en 07.00 uur, maar een strandpaviljoen moet bijvoorbeeld om 01.00 uur gesloten zijn en dorpshuizen om 02.00 uur. De exacte tijden vindt u in de APV.

In verband met incidentele festiviteiten is het voor strandpaviljoens en dorpshuizen mogelijk om bij de burgemeester een ontheffing aan te vragen voor een ander sluitingsuur. Het college van burgemeester en wethouders geeft maximaal twaalf keer per jaar een incidentele ontheffing sluitingsuur aan een horecaondernemer af. Het aantal is beperkt tot maximaal twee ontheffingen per maand.

Hoe werkt het?

Om een ontheffing aan te vragen, klikt u op de knop 'Aanvragen' in het rechtermenu op deze pagina.

Wat kost het?

Het in behandeling nemen van een aanvraag voor een ontheffing kost € 129,30. Ook bij het buiten behandeling stellen van de aanvraag of weigering van de ontheffing zullen de leges in rekening worden gebracht.