Werkzaamheden aan de trap tussen het parkeerterrein Groene Weegje en de Julianastraat in Zierikzee

De trap is een combinatie van een trap en een hellingbaan. Ze noemen dit een stramp. De gemeente heeft het ontwerp uitgekozen. Zo konden we het hoogteverschil tussen het parkeerterrein en de weg oplossen. En hadden we vanaf het parkeerterrein een mooie toegang tot de stad.

Platform Toegankelijk Schouwen-Duiveland testte deze route. En ervaarde problemen.
De hellingbaan en de schuine traptreden zijn van hetzelfde materiaal en in dezelfde kleur. Het verschil is slecht te zien. Dit zorgt voor een onveilig gevoel bij mensen in een rolstoel, scootmobiel en/of rollator. Als zij de hellingbaan gebruiken, komt het vaak voor dat zij toch op de strook van de traptreden gaan rijden. Er ontstaat dan een risico dat ze van de hellingbaan vallen.
Ook hebben mensen met een visuele beperking moeite met de traptreden. Ze hebben namelijk geen markering.

De trap ligt in de route naar het centrum van Zierikzee. Iedereen moet deze route kunnen gebruiken. Ook mensen met een (visuele) beperking. Daarom gaan wij de trap aanpassen.

Wat gaan wij doen?

Er komt een hek/balustrade. Dit moet voorkomen dat mensen van de helling rijden en een veilig gevoel geven.
Ook krijgt de baan een andere kleur. Daardoor kunnen ze zien waar de hellingbaan stopt.
Op de traptreden aan de zijkanten van de hellingbaan worden witte strepen gemaakt. Mensen met een visuele beperking, weten dan waar er traptreden zijn. Zij kunnen dan op een veilige manier de trap op en af lopen. 

Wanneer vindt het werk aan de trap plaats?

De aannemer start met het werk op 20 november.

We hopen dat de werkzaamheden rond 8 december klaar zijn. Dit hangt ook van het weer af. De trap is tijdens het werk te gebruiken.