Nieuwe parkeermaatregelen Zierikzee

Bord met tekst parkeerautomaat met pijl naar beneden.

Per 1 juni gelden er een aantal nieuwe parkeermaatregelen in Zierikzee.

Parkeerterreinen (vrij- en vergunning parkeren)

In juni verwijderen wij in Zierikzee de parkeerautomaten op plaatsen waar vergunningparkeren gaat gelden. Er komen minder betaalde parkeerplaatsen en meer parkeerplaatsen voor vergunninghouders. Ook de verkeersborden passen we aan, zodat te zien is waar er vergunning- en/of betaald parkeren geldt.

  • Gasthuisboomgaard: omvormen naar betaald parkeren, 200 betaalde plaatsen.
  • Baden Powellweg: omvormen naar vergunninghouders, 40 parkeerplaatsen.
  • Mosselboomgaard: omvormen naar combi parkeren; betaald parkeren en vergunninghouders totaal 128 parkeerplaatsen.
  • ’s Heer Lauwendorp: herinrichten ongeveer 65 parkeerplaatsen voor vergunninghouders.
  • Balie: omvormen naar 68 vergunninghouders parkeerplaatsen. 11 parkeerplaatsen langs de rijbaan instellen als blauwe zone van maximaal 1 uur. De blauwe zone is gekoppeld aan de tijdvensters van het betaald parkeren. Na de eindtijd van het betaald parkeren kunnen deze worden gebruikt om gratis te parkeren.
  • Nieuwe Bogerdstraat: Het aantal vergunninghouders plaatsen van 47 blijft bestaan. Van de huidige 11 betaalde parkeerplaatsen worden er 8 toegevoegd aan de vergunninghouders zone. Er worden 3 parkeerplaatsen omgevormd tot blauwe zone. Deze blauwe zone van maximaal 1 uur is gekoppeld aan de tijdvensters van het betaald parkeren.
  • Lange Nobelstraat: omvormen naar vergunninghouders 17 parkeerplaatsen.
  • Kerkhof/Poststraat: omvormen naar vergunninghouders 26 parkeerplaatsen.
  • Julianastraat, tussen de Zuidhavenpoort en Zoutkeestraat omvormen naar vergunninghoudersgebied.

Tijdvensters voor betaald en vergunningparkeren

Vanaf 1 juni worden alle verkeersborden in Zierikzee aangepast. Betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 17.30 uur. Vergunninghouders kunnen 24/7 op de aangewezen parkeerplekken parkeren. 

Vergunningen

Bewoners en ondernemers krijgen maximaal 1 vergunning per adres in 2021.

De uitgegeven 2e vergunning blijft geldig in 2021. Er kan dit jaar geen nieuwe 2e vergunning aangevraagd worden. Vanaf 1 januari 2022 wordt de 2e vergunning niet verlengd.

Het aantal vergunningen voor bedrijven in de bouwnijverheid blijft onbeperkt. Ook bedrijven die werkzaamheden uitvoeren die aanverwant zijn aan de bouwnijverheid, bijvoorbeeld glazenwassers- of schoonmaakbedrijven kunnen een extra parkeervergunning aanvragen. Dit kan via e-mail of telefonisch via onze Servicelijn (0111) 452 111. Dit kan op maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 17.00 uur en op vrijdag tot 16.00 uur.

Kraskaarten

De papieren kraskaarten zijn vanaf 1 juli 2021 niet meer geldig. Oude kraskaarten kunnen ingewisseld worden bij de gemeente Schouwen-Duiveland door dit formulier (pdf, 51 KB) in te vullen. Vanaf 1 juli 2021 gaat de gemeente over naar een digitaal systeem voor parkeren. Bezoekers kunnen aan de hand van het kenteken (digitaal) aangemeld worden. In juni ontvangen de inwoners in het centrum van Zierikzee een informatiebrief met een uitleg over het digitale systeem.

Besluit van de gemeenteraad

De gemeenteraad stelde het parkeerbeleid op 17 december 2020 vast. Dit betekent dat er geen aanpassingen en/of uitzonderingen gemaakt kunnen worden. 

Vragen

Meer informatie over parkeren vindt u op deze website. Er kan ook contact opgenomen met de Servicelijn van de gemeente Schouwen-Duiveland. De Servicelijn is bereikbaar via telefoonnummer (0111) 452 111. Dit kan op maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 17.00 uur en op vrijdag tot 16.00 uur.

Naar overzicht