Laat uw banden op de juiste spanning controleren

Op 16 en 17 september komen de medewerkers van Band op Spanning naar Schouwen-Duiveland. U kunt daar laten checken of uw banden de juiste spanning hebben. Deze service wordt gratis aangeboden namens de gemeente Schouwen-Duiveland. 

Waarom uw banden op juiste spanning?

In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks circa 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kg extra CO2 uitstoot. Daarnaast maakt rijden met een te lage bandenspanning autorijden duurder; een auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5 % meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband.

Waar en wanneer?

16 september Parkeerterrein Jumbo Schot in Nieuwerkerk van 10.00 - 17.30 uur.

17 september Parkeerterrein Gasthuisboomgaard Zierikzee van 10.00 - 17.30 uur.

Hoe gaat het in zijn werk?

Servicemedewerkers van Band op Spanning staan gedurende de dag bij de in- en uitgang van het terrein. Daar zullen zij de automobilisten aanspreken over deze gratis service. Wilt u meedoen? Dan krijgt u een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. Bent u eenmaal geparkeerd en op pad, dan hoeft u verder niets meer te doen. De medewerkers controleren de bandenspanning en pompen de banden zo nodig weer op tot de door de fabrikant geadviseerde spanning (bij normaal gebruik). De aanmeldkaart wordt omgewisseld voor een kaart met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning én de besparingen! Zo weet u precies wat er gebeurd is, wel zo prettig.

Liever niet?

Uiteraard is er ook de mogelijkheid om geen gebruik te maken van deze kosteloze bandenservice. Dit kunt u kenbaar maken bij onze medewerkers. Zij zullen nooit ongevraagd aan uw auto komen en komen alleen in actie indien een auto een aanmeldkaart onder de ruitenwisser heeft.

Samen werken aan een duurzaam eiland

De gemeente Schouwen-Duiveland werkt samen met u aan het verminderen van energiegebruik Een schone, duurzame en veilige samenleving maken we samen. Daarom biedt de gemeente de service 'band op spanning' gratis aan.

Vragen en informatie

Kijk voor meer informatie op bandopspanning.nl.

Voor vragen kunt u een e-mail sturen.

Naar overzicht