Jongeren ontvangen waarschuwingsbrief

Jongeren die verdacht worden van betrokkenheid bij het afsteken van (illegaal) vuurwerk op Schouwen-Duiveland ontvangen een waarschuwingsbrief. Met deze brief laat zowel de burgemeester als de politie weten dit gedrag onacceptabel te vinden. 

Stopgesprek gaat niet door

In eerste instantie was het de bedoeling de jongeren en ouders uit te nodigen voor een stopgesprek. In het gesprek zou onder andere aan bod komen wat er gebeurt als de jongere opnieuw met (illegaal) vuurwerk betrapt wordt. Door het stijgende aantal coronabesmettingen is besloten dit gesprek te annuleren. De situatie rondom het vuurwerkoverlast wordt echter nauwlettend in de gaten gehouden. Als de politie opnieuw betrokkenheid bij het afsteken van vuurwerk constateert, dan wordt de betreffende persoon alsnog voor een persoonlijk gesprek uitgenodigd.

Oproep: meld vuurwerkoverlast

Vuurwerkoverlast zorgt voor een onveilig gevoel bij buurtbewoners en het levert gevaarlijke situaties op. Mensen die acuut en ernstig vuurwerkoverlast ervaren kunnen dit melden bij de politie door te bellen naar 0900 8844. Dit geldt ook voor vermoedens van opslag of handel in illegaal vuurwerk.

Via Meld Misdaad Anoniem (gratis telefoonnummer 0800 – 7000) of www.meldmisdaadanoniem.nl kunnen mensen hun melding anoniem doen. 

Naar overzicht