Informatie over het parkeervignet

Bord met tekst parkeerautomaat met pijl naar beneden.

Vanuit de gemeente Schouwen-Duiveland ontvangen we vragen over het parkeervignet. Niet te verwarren met de bewonersvergunning voor inwoners in de Westhoek en Zierikzee. We informeren u graag over het parkeervignet.

De gemeenteraad wil de inwoners van ons eiland tegemoet komen vanwege de drukte die zij ervaren door het toerisme. Zij heeft daarom besloten dat alle inwoners van Schouwen-Duiveland een parkeervignet kunnen aanschaffen.

Het vignet is geldig op de betaalde parkeerplaatsen in heel de gemeente Schouwen-Duiveland. Het vignet gaat in op 1 juli en kost € 15 . Een eventueel tweede vignet is mogelijk maar kost € 52,80. Deze prijzen gelden voor 2021 (in 2022 kost een vignet € 30 en een tweede vignet € 105,60).

Vignetten zijn in 2021 geldig van 1 juli tot en met 31 december 2021. Zodra het vignet 2021 aangevraagd kan worden, maken we dit bekend via de gemeentelijke communicatiekanalen, zoals de website, de gemeenterubriek in weekblad de WereldRegio en social media. Houd deze media in de gaten. 

Naar overzicht