Blauwe vlaggen voor stranden en jachthavens Schouwen-Duiveland

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International heeft dit jaar opnieuw Blauwe Vlaggen voor de stranden van Renesse, het strand van Westenschouwen, van Nieuw-Haamstede en het strand aan de Brouwersdam aan Schouwen-Duiveland uitgereikt. Ook de gemeentelijke jachthavens in Zierikzee en Brouwershaven en de particuliere jachthavens Den Osse en Bruinisse ontvingen dit keurmerk.

Uitreiking Blauwe Vlaggen door Helga van Leur

Op donderdag 11 mei reikte Helga van Leur de onderscheidingen uit op het strand van de Wassenaarse Slag. Wethouder Daniël Joppe nam de Blauwe Vlaggen voor Schouwen-Duiveland trots in ontvangst:
“Al sinds 1987, vanaf de start van de Blauwe Vlag in Nederland, wappert de Blauwe Vlag op Schouwen-Duiveland. Het is voor ons een erkenning van de kwaliteit van onze stranden en jachthavens.”

Veilige, schone en duurzame jachthavens en stranden

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria, zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is 1 jaar geldig. Jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen. In Nederland zijn dit jaar in totaal 195 Blauwe Vlaggen toegekend, aan 134 jachthavens en 61 stranden.