Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Bruinisse vanaf 1 januari 2024

Tot dinsdag 14 november konden ondernemers uit Bruinisse voor of tegen de oprichting van een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Bruinisse stemmen. Deze stemming vond plaats omdat het wettelijk verplicht is om het draagvlak te toetsen. Een ruime meerderheid van de ondernemers stemde voor de BIZ Bruinisse.

158 ondernemers mochten een stem uitbrengen. 110 ondernemers brachten daadwerkelijk een stem uit. Van die uitgebrachte stemmen was 80,91 % voor de oprichting van de BIZ Bruinisse, voor 5 jaar. Ook de WOZ-waarde van de voorstanders van de BIZ is ruim hoger dan de WOZ-waarde van de tegenstemmers. Met deze uitslag is voldaan aan alle criteria die de BIZ-wet stelt voor het oprichten van een BIZ. Wethouder Daniël Joppe: 'Namens de gemeente feliciteer ik het Ondernemerscollectief Bruinisse, de BIZ projectgroep en de ondernemers van harte met dit mooie resultaat'.

Voorzitter van het Ondernemerscollectief Henk Gravestein: 'Ik ben ontzettend trots op de uitslag. Het is niet met de hakken over de sloot, maar een stevige, grote 'ja'. Het fundament kunnen en gaan we bouwen. Dit is het begin, we zijn er absoluut nog niet. Het werk begint nu pas. Dit geeft veel energie om echt te bouwen aan de belangen van Bru. De komende 5 jaar gaan we laten zien wat voor een positief effect deze samenwerking voor de ondernemers in Bruinisse oplevert. Graag bedank ik alle ondernemers en de projectgroep die dit resultaat mogelijk hebben gemaakt, want zonder initiatief, actie en overtuiging was dit niet gelukt'.

Het oprichten van een BIZ biedt mooie kansen voor de publiek-private samenwerking tussen ondernemers en gemeente. De gemeenteraad stimuleert al vele jaren deze vorm van ondernemerssamenwerking, onder andere door jaarlijks een Economische Impuls van € 40.000 ter beschikking te stellen. Dit geld is bedoeld om projecten te financieren die voortkomen uit de BIZ.

Vorig jaar werd de BIZ Burgh-Haamstede al opgericht en dit jaar is de BIZ Renesse voor 5 jaar verlengd. Nu komt er dus ook een BIZ in Bruinisse.