Mantelzorgcompliment, aanmelding

Omschrijving

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor wie, door leeftijd of beperking, niet zonder extra steun kan. Maar mantelzorger-zijn kan ook erg zwaar zijn. Daarom verdienen mantelzorgers waardering voor hun vaak jarenlange, onbetaalde inzet voor die ander. Het mantelzorgcompliment is een bedrag van € 75. Hiermee wil de gemeente laten zien dat ze het werk van al die mantelzorgers bijzonder waardeert.

Voor wie?

  • Voor mantelzorgers. Ook als u mantelzorger bent voor iemand op Schouwen-Duiveland, maar zelf niet op Schouwen-Duiveland woont. 
  • Voor wie mantelzorg krijgt. U kunt dit mantelzorgcompliment aanvragen voor maximaal twee mantelzorgers. Zij hoeven niet per se op Schouwen-Duiveland te wonen.

Wilt u het compliment aanvragen voor uw mantelzorger(s)? Vraag dan eerst of hij/zij geen bezwaar heeft dat u voor de aanvraag persoonlijke gegevens, zoals een bankrekeningnummer, van hem/haar gebruikt.

Hoe werkt het?

Van 10 november tot en met 10 december 2020 kunt u zich aanmelden voor het mantelzorgcompliment. Klik op de knop 'Aanmelden met DigiD' in het rechtermenu op deze pagina. Lukt het niet om dit via de website aan te vragen? Bel dan naar (0111) 452 000. Dan helpen we u graag verder.

De aanvragen worden in volgorde van ontvangst behandeld. Als u in aanmerking komt voor het mantelzorgcompliment, ontvangt u € 75 voor 21 januari 2021.                                               

NB. We kunnen de gegevens van uw aanvraag in de toekomst eventueel gebruiken voor onderzoek naar mantelzorg. Indien u instemt met de vraag of we uw gegevens mogen delen met het Steunpunt Mantelzorg van SMWO, kunt u komend jaar benaderd worden door het Steunpunt Mantelzorg.