Groenonderhoud

Omschrijving

De gemeente zorgt voor het onderhoud van het openbaar groen. Dit onderhoud bestaat onder andere uit snoeien, straten vegen, onkruidbestrijding en het maaien van gazons, bermen en watergangen.

Bomen worden gesnoeid om de natuurlijke groei/vorm te bevorderen. Er wordt daarbij gekeken naar eventuele overlast en probleemtakken die de vitaliteit kunnen beïnvloeden. Heesters worden om de drie à vier jaar gesnoeid en verkeershoeken worden jaarlijks vrijgehouden. Het onderhoud van groenvoorzieningen, gazons en verharding worden gedaan volgens een vastgesteld beeldkwaliteitsniveau.

Hoe werkt het?

Om een klacht in te dienen of een melding door te geven, klikt u op de knop 'Melding Servicelijn' in het rechtermenu op deze pagina. U kunt een melding ook doorgeven via de BuitenBeter app.

U kunt de Servicelijn telefonisch bereiken op telefoonnummer (0111) 452 111 op maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 17.00 uur en op vrijdag tot 16.00 uur.

Wat gebeurt er met uw melding?

De medewerker van de Servicelijn registreert uw melding en persoonsgegevens en geeft dit door aan de vakspecialist. Vervolgens neemt de vakspecialist contact met u op om te bespreken wat de gemeente met uw melding gaat doen. De vakspecialist streeft ernaar om binnen twee werkdagen contact met u op te nemen. Bij overlast van buren kan buurtbemiddeling worden ingeschakeld.

Wanneer de melding spoed heeft, wordt er dezelfde dag nog contact met u opgenomen.