Toekomst van Schouwen-Duiveland

Hoe houden we ons buitengebied mooi en vitaal? Wat kunt u daar aan bijdragen? Wat moet de gemeente volgens u doen? Met wie zou u zich willen organiseren om iets aan te pakken? Wilt u meedenken over de plannen die we maken? Kunnen wij meedenken met de plannen die u maakt? Wat speelt er allemaal in het landelijke (en water) gebied van de gemeente?

We willen graag met u als bewoner, bezoeker of ondernemer (die plannen heeft) in gesprek over het buitengebied. Over onderwerpen die u en ons raken. We zoeken een permanent gesprek, dus niet één keer of voor een specifiek project. We praten met elkaar, en ondertussen zijn u en wij aan de slag. Zo wordt dit een platform waar we samen, u als bewoner, ondernemer, organisatie en wij als gemeente, werken aan de vitaalste en mooiste omgeving die we kunnen bedenken. Zo bepalen we gezamenlijk de nieuwe koers voor het water en buitengebied van Schouwen-Duiveland.

Op de website toekomstschouwen-duiveland.nl kunt u meedenken/meepraten over de toekomst van Schouwen-Duiveland. We willen het met u hebben over bijvoorbeeld de ‘Omgevingsvisie voor het buitengebied’ en de ‘Toekomst Toerisme’, en de ‘Energieagenda’ . Deze website is een initiatief van de gemeente Schouwen-Duiveland, maar wij zijn niet de enige initiatiefnemers. Zo is de Toeristische visie in coproductie met toeristische belangenorganisaties zoals de Recron en de Hiswa opgesteld. Ook het opstellen en uitvoeren van de visie voor het buitengebied en uitvoering geven aan de Energie-agenda kunnen en willen we zeker niet alleen.